20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialHCM, cu un pas mai aproape de titlu

HCM, cu un pas mai aproape de titlu

Constănţenii au trecut pe primul loc al clasamentului Ligii Naţionale după ce au învins pe HC Odorhei.

Mai sunt de jucat 10 etape din actuala ediţie a Ligii Naţionale de handbal masculin. HCM este pe primul loc al clasamentului şi are un program destul de lejer în aceste ultime etape. Echipa de pe litoral s-a instalat pe primul loc al ierarhiei graţie succesului obţinut în ultima etapă, 35-29 cu principala contracandidată la trofeu, HC Odorhei. Chiar dacă HCM nu s-a distanţat în clasament, ba chiar este la egalitate de puncte cu HC UCM Caraş-Severin, valoarea lotului şi programul jocurilor conferă constănţenilor prima şansă la titlu.

Deşi pare că totul este în favoarea lor, constănţenii rămân cu picioarele pe pământ şi nu se consideră încă de acum campioni. Pivotul Marius Novanc a declarat: „Mai rămân încă 10 etape, nu ne putem considera deja campioni, sperăm să facem meciuri foarte bune şi să demonstrăm la final că suntem adevăraţii campioni şi că locul 1 este cel pe care îl merităm”. La un punct distanţă de HCM, echipa din Odorhei nu este scoasă din calcule de tehnicianul echipei de pe litoral, Ion Crăciun. „Suntem pe un drum bun şi ne dorim să ne adjudecăm acest campionat care încă se joacă, sunt 3 echipe la doar un singur punct diferenţă. Eu cred că Odorheiul încă se bate pentru că are un culoar bun, dar nici noi nu avem voie să mai cedăm vreun punct în cele 10 etape rămase”, a spus Crăciun.

La rândul său, tehnicianul celor de la HC Odorhei, Vlad Caba, încă mai speră şi el la primul loc, însă admite că ţinta principală este un loc pe podium. „Păstrăm încă şanse bune la unul dintre primele trei locuri, de ce nu chiar şi la locul unu, trebuie să credem în şansa noastră şi să ne facem jocul”, a declarat Vlad Caba.

În etapa următoare, HCM va juca pe terenul celor de la Minaur Baia Mare, în timp ce HC Odorhei primeşte vizita celor de la Steaua.

A noua înfrângere consecutivă pentru CS Tomis

Dacă HCM luptă cu şanse mari pentru titlul naţional, nu acelaşi lucru se poate spune despre reprezentanta Constanţei în competiţia feminină. CS Tomis Constanţa a suferit deja a noua înfrângere în acest an şi sunt mici şanse ca fetele antrenate de Mihaela Pîrîianu să mai învingă pe cineva în cele cinci etape rămase de disputat din actualul sezon. Ultimul insucces al tomitanelor s-a înregistrat sâmbătă, pe terenul celor de la Oţelul Galaţi, scor 25-33.

5 titluri are la activ HCM în Liga Naţională de handbal, cu unul mai puţin decât cea mai titrată formaţie constănţeană, RCJ Farul.

Cele mai citite

Când își va depune Marcel Ciolacu candidatura la alegerile prezidențiale

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat faptul că, joi, 3 octombrie, Marcel Ciolacu își va depune candidatura la președinție. Semnăturile necesare pentru candidatura la alegerile...

S-a stabilit arbitrul de la meciul PAOK – FCSB, din Europa League

Neamțul Sascha Stegemann va conduce partida dintre PAOK și FCSB din etapa a doua a UEFA Europa League. Meciul dintre PAOK Salonic și FCSB, din...

Îndemn la vot pentru Simion și Șoșoacă

Sunt viitorul președinte George Simion.Patriot declarat, în realitate trombon.Original până-n măduvă, vreau s-atrag ciolanu’și nici nu-l imit pe Zelea Codreanu. Votați-mă, votați-mă, semnați mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă