14.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialHCM Constanţa, cu un punct mai aproape de titlu

HCM Constanţa, cu un punct mai aproape de titlu

Constănţenii au terminat la egalitate, 23-23, partida disputată pe terenul Stelei şi rămân principalii candidaţi la titlu în Liga Naţională de handbal. Sportivii HCM mai au nevoie de două victorii pentru a-şi vedea visul cu ochii.Cea mai îndreptăţită să spere la titlu în Liga Naţională de handbal masculin este HCM Constanţa.

Echipa de la malul mării este în fruntea ierarhiei şi are patru puncte înaintea următoarei clasate, UCM Reşiţa, dar are şi un meci mai mult disputat. Toate acestea, când mai sunt de disputat trei partide din actuala ediţie a campionatului. HCM a făcut încă un pas spre titlul cu numărul 5 pe terenul Stelei.

Constănţenii au reuşit să le smulgă bucureştenilor un punct, graţie evoluţiei din partea a doua a meciului de la Chiajna. Gazdele au condus în prima repriză chiar şi cu opt goluri diferenţă, dar în cele din urmă, constănţenii s-au mobilizat exemplar şi au revenit în joc obţinând un rezultat care îi aduce şi mai aproape de un nou trofeu naţional. Chiar dacă mai sunt de disputat trei etape până la finalul ediţiei de campionat, constănţenii sunt conştienţi că doar un dezastru îi mai poate împiedica să piardă titlul.

„Mai avem trei partide care nu vor fi cu siguranţă uşoare. Mai avem nevoie de două victorii pentru a ne impune şi este bine că în două dintre cele trei runde vom juca pe teren propriu. Mai mult, adversare vor fi echipe din partea a doua a clasamentului, formaţii care teoretic nu pot pune probleme echipei noastre”, a declarat secundul echipei de pe litoral, Eden Hairi.

Şi jucătorii sunt de aceeaşi părere şi cred că titlul nu le mai poate scăpa. „Am avut un sezon excelent până acum, am pierdut un singur joc în campionat, iar în Liga Campionilor am reuşit să trecem de grupe. Vrem să încheiem aces sezon cu un succes în campionat şi o victorie şi în Cupa României”, a declarat Laurenţiu Toma, golgeterul echipei de pe litoral. În etapa următoare, HCM va primi vizita formaţiei Sport Club Braşov. 

 

Două victorii pentru titlu

După egalul cu Steaua, HCM îşi poate permite să piardă unul din cele trei jocuri rămase de disputat şi tot este campioană. HCM mai are de jucat cu Braşov, Satu Mare şi Dinamo, toate aflându-se în subsolul clasamentului. Chiar şi în cazul unei victorii şi a unui egal în aceste trei meciuri, HCM va fi campioană pentru că are avantajul rezultatelor directe în partidele cu UCM Reşiţa. Aceste calcule sunt valabile şi în cazul în care urmăritoarea UCM câştigă şi ea toate partidele rămase.

4 titluri de campioană are HCM Constanţa şi tot atâtea participări în Liga Campionilor, unde, în acest sezon, a depăşit, în premieră, faza grupelor.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Klaus Iohannis a adăugat trei miniterenuri de golf vilei de protocol de la Neptun

Grădina vilei de protocol de la Neptun, folosită de președintele Klaus Iohannis, a fost dotată cu trei miniterenuri de golf, însă RA APPS nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă