21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialHavana Lounge, la Sala Palatului

Havana Lounge, la Sala Palatului

Dupa succesul concertului din luna mai a anului trecut, The Havana Lounge revine maine seara, la Sala Palatului din Bucuresti.

» Proiectul reuneste membri ai celebrelor orchestre Afro – Cuban All Stars, Buena Vista Social Club, Sierra Maestra si Tropicana.

Pentru membrii The Havana Lounge, supranumiti "Los superabuelos" ("superbunicii" ritmurilor cubaneze), muzica este o traditie de familie, transmisa din generatie in generatie.
Inca de la 1930, cartierul Buena Vista a fost sinonim cu traditia muzicala cubaneza, muzicieni celebri precum Compay Segundo, Ibrahim Ferrer, Omara Portuondo sau Pio Leyva lansandu-si carierele in faimoasele cluburi exclusiviste ale Havanei. Concertele The Havana Lounge recreeaza atmosfera acelor vremuri, oferind spectatorilor o calatorie in cultura si istoria Cubei, printr-un repertoriu ce cuprinde son montuno, mambo, cha cha, salsa, rumba, guajira, danzon si bolero.
Spectacolul din aceasta duminica, de la ora 20.00, o readuce la Bucuresti pe "Marea Doamna a muzicii cubaneze", Teresa Garcia Caturla. Fiica cea mica a celebrului muzician Alejandro Garcia Caturla, Teresita s-a nascut in Remedios, Cuba, iar cariera ei se intinde pe o perioada de mai bine de 40 de ani. In 1963, a fondat cvartetul D’Aida, alaturi de Omara Portuondo, Xiomara Valdes si Lili Penalver, iar la inceputul anilor ’80 si-a inceput cariera solo. In cadrul proiectului Buena Vista Social Club, Teresita Caturla a colaborat cu Ibrahim Ferrer, Pio Leyva, Tito Gomez, Arturo Sandoval si Ruben Gonzalez, iar in 1998 s-a alaturat orchestrei Afro Cuban All Stars, alaturi de care a sustinut spectacole in toata lumea.
Alaturi de Teresa Garcia Caturla vor canta la Bucuresti Julio Alberto Fernandez, membru de marca al "Buena Vista Social Club" si vechi colaborator al lui Compay Segundo, Julienne Oviedo Sanchez, un adevarat maestru al percutiei, trompetistul Yanko Pizaco, care a aparut si in filmul "Buena Vista Social Club" al regizorului Wim Wenders. De asemenea, celebrul trompetist din "Afro Cuban All Stars", Daniel de Jesus Ramos Alayo ne va vizita iar, acompaniat de un nume nou pe afisul "The Havana Lounge" – Rodolfo "Peruchi" Argudin Justiz, pianist in faimoasa orchestra Tropicana.
Toate cele patru categorii de bilete, de 60, 85, 100 si 130 lei, au fost epuizate, concertul fiind al doilea eveniment sold out organizat de Emag!c Entertainment, in cadrul seriei World Music Masters, dupa Pink Martini.

Cele mai citite

Armata israeliană a lovit din nou fieful Hezbollah din Beirut

Armata israeliană a anunţat sâmbătă după-amiază o nouă lovitură asupra fiefului Hezbollah din Beirut, la o zi după un puternic bombardament asupra cartierului general...

Economia României în declin: Încrederea s-a deteriorat în trimestrul al treilea

Încrederea în economia României a continuat să se deterioreze în septembrie și pe parcursul trimestrului al treilea, ceea ce indică o posibilă încetinire a...

Platforma X a lui Elon Musk își schimbă poziția în fața Curții Supreme din Brazilia, cerând ridicarea interdicției

Într-o schimbare semnificativă de atitudine, platforma de socializare X, deținută de Elon Musk, a declarat Curții Supreme din Brazilia că a respectat ordinele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă