Promovabilitatea în județul Harghita, înainte de depunerea contestațiilor, este de 29,93%, cu aproape două procente mai puțin decât în 2013, relatează Mediafax.
Consultați aici rezultatele la examen înainte de depunerea contestațiilor.
Cele mai bune rezultate au fost obţinute la Liceul Teoretic "Kemeny Janos" din Topliţa, unde au promovat 60 la sută din candidaţi, urmat de Liceul Teoretic "Miron Cristea" din Subcetate (57,14 la sută) şi de Colegiul Reformat din Odorheiu Secuiesc, Liceul de Artă "Nagy Istvan" din Miercurea Ciuc şi Liceul Teoretic "Marton Aron" din aceeaşi localitate, toate cu promovabilitate de 50 la sută, a arătat secretarul Comisiei judeţene de bacalaureat din Harghita, inspectorul şcolar Hodgyai Laszlo.
Cele mai slabe rezultate din judeţ s-au înregistrat la Liceul Tehnologic "Tivai Nagy Imre" din Sânmartin, unde niciunul din candidaţii prezenţi la examen nu a promovat, la Liceul Tehnologic "Venczel Jozsef" din Miercurea Ciuc, unde a promovat un singur candidat din cei 50 prezenţi (2 la sută) şi la Colegiul Tehnic "Banyai Janos" din Odorheiu Secuiesc, unde a obţinut medie de trecere un singur elev din cei 32 care au susţinut bacalaureatul (3,13 la sută).
În ceea ce priveşte rezultatele pe discipline, cei mai mulţi înscrişi, adică 848, au fost la disciplina Limba şi literatura română. Dintre aceştia, s-au prezentat la examen 736, însă numai 221 de candidaţi (30,02 la sută) au reuşit să îl promoveze.
Cele mai bune note au fost obţinute la Limba şi literatura maghiară, unde au promovat 92,91 la sută din 254 de candidaţi prezenţi.
La sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, în Harghita s-au înscris 1.057 de candidaţi, s-au prezentat 890 (84,2 la sută) şi 213 au promovat.
În actuala sesiune a examenului de bacalaureat nu au fost candidaţi eliminaţi în Harghita.
Anul trecut, promovarea în sesiunea august-septembrie a bacalaureatului a fost de 25,86 la sută, înaintea depunerii contestaţiilor.