16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialHaradau si Bardan – cine se scuza se acuza!

Haradau si Bardan – cine se scuza se acuza!

Nemultumiti de modul in care este reflectata activitatea Federatiei Romane de Tenis in mass-media, in general, si in doua articole aparute in "Romania libera" si "Evenimentul zilei" in special, Alexe Bardan si Dumitru Haradau, doi dintre vicepresedintii FRT, ultimul chiar cu rol de presedinte interimar, au incercat, in cadrul unei conferinte de presa, sa convinga ca toate actiunile intreprinse de actuala conducere a FRT sunt numai pentru "binele tenisului romanesc".

Cei doi au reusit insa mai degraba sa scoata la lumina cateva dintre luptele de culise din cadrul forului ramas, dupa demisia lui Ilie Nastase, cu o conducere interimara. "Se doreste indepartarea mea. Primesc tot felul de telefoane acasa, de la diverse cluburi, prin care mi se cere sa plec de la conducerea federatiei. Chiar Ruxandra Dragomir (n.r. – candidata la functia de presedinte a FRT) mi-a spus pe sleau sa plec, sa vina altii mai buni, capabili sa faca bine pentru tenisul romanesc", a marturisit Alexe Bardan. "S-a incercat indepartarea sponsorilor federatiei si prietenilor mei, in speranta ca ma voi da la o parte, dar nu o voi face. Voi ramane ca un stalp la federatie. Sunt de 45 de ani in conducerea acestui for si m-au votat 75 la suta din cluburile afiliate, asa ca nu voi demisiona", a precizat Alexe Bardan.

Data la care va avea loc adunarea generala de alegeri care, teoretic, urmeaza sa puna capat conflictului de interese dintre cei aflati momentan in fruntea FRT si cei care vor sa preia fraiele, nu a fost stabilita. Singura certitudine este insa ca AG va avea loc potrivit actualului statut, chiar daca acesta are o serie de scapari. "Comitetul director a hotarat ca adunarea de alegeri sa aiba loc dupa meciul de Cupa Davis (n.r. – pe care Romania il va sustine contra Indiei, in septembrie, in barajul pentru mentinerea in Grupa Mondiala). Cum este normal, se va desfasura dupa actualul statut, iar dupa schimbarea presedintelui si a echipei vor fi facute si modificarile in statut care se impun", a mai spus Bardan.

»  Tot Alexe Bardan a tinut ieri sa precizeze pozitia sa personala referitoare la Ion Tiriac si Ilie Nastase, considerati embleme ale tenisului romanesc: "Am spus mereu ca Ion Tiriac, caruia ii recunosc toate meritele, ajuta prea putin tenisul fata de cat ar putea, iar Ilie Nastase, care mie imi este drag, ne-a lasat cu fundul in balta, cum m-am mai exprimat plastic in cateva randuri, intr-un moment dificil".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă