21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialHandbalistele Oltchimului, debut cu victorie

Handbalistele Oltchimului, debut cu victorie

Oltchim Ramnicu Valcea, campioana Romaniei la handbal feminin, a invins, in deplasare, formatia Hypo Viena, scor 31-26, in primul meci din grupa a II-a principala a Ligii Campionilor. Oltchim a inceput in forta meciul de la Viena, conducand dupa doar sase minute cu 5-1, dar in urmatoarele 10 minute valcencele au avut o cadere inexplicabila, marcand doar de doua ori, dar primind opt goluri (9-7). Schimbarea goal-keeper-ului Talida Tolnai, cu Paula Radulescu, care a "inchis" poarta Oltchim, a fost insa benefica, oltencele reusind sa se reabiliteze si sa se reinstaleze la conducerea partidei, pe care au incheiat-o victorioase. "A fost un meci frumos, pe care l-am dominat, cu o mica sincopa, de la un cap la altul. As fi fericit sa castigam si celelalte meciuri din grupa, chiar si numai la un gol diferenta.

 

Este important ca am pornit cu dreptul, cum ne-am dorit, cu un moral mai bun care ne da sperante mai mari pentru semifinale. Am asteptat aceasta revansa pe terenul celor de la Hypo de 13 ani, din 17 noiembrie 1997, cand am castigat si atunci, cu 26-20, dar nu ne-am calificat mai departe", a declarat Ioan Gavrilescu, presedintele CS Oltchim Rm. Valcea. Marcatoarele Oltchimului au fost: Vizitiu – 8 goluri, Manea – 6, Neagu – 5, Stanca – 5, Maier – 4, Meirosu – 2, Puscasu – 1, in timp ce pentru Hypo Viena s-a remarcat Limal, autoare a 7 goluri.
In aceeasi grupa, detinatoarea trofeului Viborg HK, la care evolueaza si Cristina Varzaru, marcatoare a 8 goluri, a invins in deplasare, la limita, formatia rusa Dinamo Volgograd, scor 30-29. Cristina Varzaru a jucat pentru Viborg. Dupa primul meci din grupa a II-a, Oltchim se instaleaza pe locul I, cu 2 puncte, urmata de Viborg HK, tot cu doua, Dinamo Volgograd si Hypo Viena, ambele cu 0 puncte.
In urmatoarea etapa din grupa a II-a, Viborg HK va primi vizita austriecelor de la Hypo Viena (in 13 februarie), in timp ce Oltchim va juca pe teren propriu cu Dinamo Volgograd (14 februarie).

» Primele doua clasate in fiecare din cele doua grupe principale se vor califica in semifinalele Ligii Campionilor. Obiectivul acestui sezon european pentru Oltchim este jucarea finalei competitiei, in care anul trecut s-a oprit in penultimul act.

Cele mai citite

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...

Cum poate fi îmbunătățit aspectul urechilor cu ajutorul chirurgiei estetice?

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Economia mondială arată ca în anii 1920, declară șefa Băncii Centrale Europene

Christine Lagarde spune că există paralele între cele două perioade, dar azi avem instrumente să gestionăm schimbările structurale Economia globală se confruntă cu fisuri comparabile...
Ultima oră
Pe aceeași temă