18.8 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialHandbalistele noastre campioane, prima infrangere

Handbalistele noastre campioane, prima infrangere

» Campioana Romaniei la handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea a fost invinsa in deplasare, de formatia rusa Zvezda Zvenigorod, cu scorul de 27-26, intr-un meci contand pentru grupa preliminara C, din Liga Campionilor.

Oltchim a inceput motivata disputa cu rusoaicele, avand la discretie jocul in primul sfert de ora (6-3, in minutul 11). Treptat, gazdele au remontat diferenta, mai intai egaland (6-6) si apoi preluand conducerea, pe fondul inexactitatilor din tabara valceana. Dominatia rusoaicelor a durat pana la finalul primei reprize incheiate cu un avantaj de doua goluri, 12-10, si a continuat in prima jumatate a partii secunde a meciului.

Oltchim a reusit egalarea (23-23), cand mai erau 7 minute de joc, dar nu a putut intoarce soarta partidei pana la final, fiindu-i greu de depasit o aparare adversa masiva, dar pe alocuri si propriile greseli. Scor final, 27-26, iar Oltchim a inregistrat prima infrangere a sezonului in Liga Campionilor. Marcatoarele echipei Oltchim au fost Nechita 6 goluri, Stanca 6, Lecusanu 4, Neagu 4, Puscasu 2, Maier 2, Meirosu 1, Manea 1, in timp ce de la Zvezda s-a remarcat Andryushina, cu 6 goluri.

In ciuda acestei infrangeri la limita, este putin probabil valcencele sa rateze calificarea in sferturile de finala ale competitiei. Oltencele au incheiat anul cu un bilant de trei victorii si o infrangere in Liga Campionilor, in clasamentul grupei C dupa patru etape de joc  Oltchim ocupand prima pozitie cu 6 puncte, urmata de Zvezda (5 p), Gyor ETO (4 p) si SD Itxako (1 p). Primele doua clasate din fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica in grupele principale ale Ligii Campionilor, adica faza sferturilor de finala. Obiectivul echipei Oltchim Ramnicu Valcea in actualul sezon european este jucarea finalei Ligii Campionilor, dupa ce in editia 2008-2009 a atins faza semifinalelor.

ACCIDENTARI
Radu Voina, antrenorul formatiei oltene si al  echipei nationale de handbal a Romaniei, a avut emotii mari in minutul 36, cand extrema stanga a Oltchimului Iulia Puscasu s-a lovit la glezna dreapta, in conditiile in care primele optiuni pentru acest post la echipa nationala, Elisei-Ardean si Balint au suferit rupturi de ligamente, inaintea participarii la CM din China.
Din fericire, nu a fost vorba de o accidentare grava. La capitolul accidentari s-a "inscris" si Roxana Gatzel, care si-a spart nasul dupa o ciocnire pe contraatac, cu portarul advers Suslina.

Cele mai citite

Bilanțul inundațiilor din Polonia este unul dezastruos

Peste 18.000 de clădiri şi obiective de utilitate publică au fost avariate sau distruse de inundaţiile provocate de furtuna Boris în Polonia, conform primelor...

Erdogan vrea să se întâlnească cu Bashar al-Assad la ONU

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut să se întâlnească cu omologul său sirian Bashar al-Assad la New York, în marja Adunării Generale a...

Lavrov recunoște că Putin a glumit cu susținerea Kamalei Harris la președinția SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o glumă atunci când a spus că Moscova o sprijină pe candidata democrată, Kamala Harris, în cursa pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă