18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialHâncu: Pâinea neagră este plină de coloranţi

Hâncu: Pâinea neagră este plină de coloranţi

Prof. univ dr. Nicolae Hâncu atrage atenţia că în prezent populaţia nu este informată, prin mass-media, de adevăraţi specialişti în nutriţie, piaţa farmaceutică este invadată de medicamente anti-obezitate cu substanţe active cu efecte adverse, iar, pe de altă parte, mixturile şi amelioratorii din alimente contracarează tot ceea ce face un medic pentru sănătatea pacienţilor săi.

Într-un interviu pentru Agerpres, profesorul Hâncu spune că pâinea neagră nu este recomandată pentru că e plină de coloranţi.

Noi, medicii nutriţionişti, suntem înfrânţi, până în momentul de faţă. Eu, ca medic nutriţionist, am ca pacienţi şi patiseri, brutari ori preparatori de carmangerie. Ei recunosc că lucrurile stau astfel. Eu am interzis crenvurştii din dieta pacienţilor mei. Pe urmă este parizer fără carne, dacă ne putem imagina aşa ceva. Pâinea neagră eu nu o mai recomand la nimeni, pentru că este într-adevăr făcută cu coloranţi. Trebuie să fim foarte atenţi şi la produsele bio, pentru că nu ştim ce garanţii avem legat de ele, pentru că dioxină este peste tot în lume”, a declarat prof.univ. dr. Nicolae Hâncu.

„Toţi producătorii de pâine – şi eu am discutat cu câteva companii din Cluj-Napoca – pun mixturi şi amelioratori. Pâinea aceea foarte crescută, cu coaja tare, are amelioratori. Şi atunci nu am făcut nimic pentru sănătate. Unii pacienţi îmi spun că şi-au cumpărat mini-aparate de făcut pâine în casă pentru a se proteja de amelioratori şi mixturi. Dar făina tot din comerţ o cumpără. Nimeni nu ştie ce conţin aceste mixturi„, a spus Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă