13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialHamid Karzai: Terorismul ameninţă Afganistanul mai mult ca niciodată

Hamid Karzai: Terorismul ameninţă Afganistanul mai mult ca niciodată

Terorismul „se extinde şi ameninţă Afganistanul şi întreaga regiune mai mult ca niciodată”, a apreciat preşedintele afgan,  în cursul unei conferinţe internaţionale privind terorismul, la Teheran, relateaza Agerpres.

„Din nefericire, în pofida tuturor realizărilor în domeniile educaţiei şi reconstrucţiei infrastructurii, nu numai că Afganistanul nu a obţinut încă pacea şi securitatea, dar terorismul se extinde şi ameninţă, mai mult ca niciodată, Afganistanul şi întreaga regiune”, a spus Hamid Karzai.

„Pacea, stabilitatea ţărilor noastre sunt în pericol (…), iar existenţa şi integritatea lor sunt ameninţate cu adevărat”, a adăugat presedintele afgan, insistând că „toate ţările din regiune trebuie să combată terorismul”.

„Terorismul a atins o asemenea forţă, încât nici o ţară nu poate fi scutită de acest rău”, a spus Karzai si a apreciat că „problemele Afganistanului trebuie rezolvate prin dialog şi eforturi de pace”, decât prin violenţă.

Printre participanţii la reuniune se numără şi liderii iranian, irakian şi pakistanez.

Statele Unite au anunţat recent că vor retrage, până în 2012, aproximativ o treime din efectivele staţionate în Afganistan, ţară unde au loc zilnic atentate, după zece ani de prezenţă militară occidentală.

Cele mai citite

Avertizare Cod Portocaliu de inundații emis pentru șase județe

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de Cod Portocaliu de inundații, valabilă pe 30 septembrie, pentru râurile...

Weekend excelent pentru români! Sorescu a marcat primul său gol din acest sezon în Turcia

Deian Sorescu a reușit primul său gol în Superliga Turciei pentru Gaziantep. Deian Sorescu (27 de ani) a marcat primul său gol din acest sezon...

Ratele la creditele în lei vor crește din octombrie, pe fondul majorării IRCC

Ratele la creditele în lei contractate după 2019 vor înregistra o creștere începând din luna octombrie, ca urmare a majorării Indicelui de Referință pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă