12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialHalep urcă, Tecău coboară

Halep urcă, Tecău coboară

Evoluţii oscilante pentru jucătorii de tenis care reprezintă Constanţa pe arenele lumii. Simona Halep a reuşit o serie de turnee bune, în timp ce Horia Tecău este departe de forma de altădată.

Constănţeanca Simona Halep a reuşit o nouă calificare în turul trei la un turneu important, la Miami. Accederea în această fază a întrecerii i-a adus sportivei antrenate de Firicel Tomai un plus de 80 de puncte în ierarhia WTA. Deznodământul a fost o urcare de patru locuri în ierarhia mondială, constănţeanca aflându-se acum pe poziţia a 46-a. Locul îi asigură Simonei participarea pe tablourile principale de concurs la majoritatea competiţiilor importante organizate de WTA, dar şi accederea la Jocurile Olimpice de la Londra, programate pe terenurile de iarbă de la Wimbledon, în această vară.

Despre Horia Tecău nu se pot spune tocmai lucruri pozitive. Jucătorul de dublu a ratat complet turneul de la Miami, iar această eliminare prematură i-a cauzat constănţeanului o cădere de trei poziţii în ierarhia ATP a jucătorilor de dublu. Singurul aspect pozitiv este acela că Tecău şi Lindstedt, partenerul de dublu al constănţeanului, se află în conti­nua­re pe locul patru în clasamentul perechilor. Această poziţie le permite celor doi să fie cotaţi foarte bine la toate turneele la care iau startul.   

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă