13 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialHackerii din Vâlcea au adus la Bucureşti Agenţia pentru securitate cibernetică

Hackerii din Vâlcea au adus la Bucureşti Agenţia pentru securitate cibernetică

“În cadrul Consiliului European de Iarnă am propus ca la Bucureşti să funcţioneze Agenţia Europeană pentru Criminalităţii Informatice”, a declarat vineri preşedintele Traian Băsescu, la întoarcerea de la Bruxelles. Acesta şi-a exprimat speranţa că astfel, hackerii vor trece de cealaltă parte a baricadei.

România nu a fost întâmplător desemnată să găzduiască un centru care vizează colaborarea state membre ale UE pentru combaterea flagelului infracţiunilor cibernetice.

Citeşte şi: Oficiu de luptă împotriva criminalităţii informatice, înfiinţat, la Bucureşti, de Consiliul Europei

„Hackerville”, aşa cum au denumit ziariştii străini oraşul Râmnicu Vâlcea, este considerat „Capitala mondială a furturilor online”.

În vizorul hoţilor intră persoane din Franţa, Anglia, Germania, Italia, dar mai ales din Statele Unite. Potrivit poliţiei române, americanii reprezintă aproximativ 80% dintre victimele hackerilor din ţara noastră.

Citeşte şi: Băsescu: Va fi stimulată industria de apărare a României

Ziariştii de la “Le Monde” au avansat chiar şi o sumă pe care hackerii din Râmnicu Vâlcea ar câştiga-o într-o săptămână bună: 100.000 de dolari.

În 2011 se estimează că un miliard de dolari a fost furat din America de către hackerii români.

De aceea, peste 600 de poliţişti din ţara noastră au fost antrenaţi de trupe speciale FBI pentru a lupta împotriva criminalităţii pe Internet, iar periodic echipe din SUA sosesc în ţara noastră.

 

Cele mai citite

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...

Nicușor Dan recunoaște că „am fost relativ relaxaţi” în fața ciclonului din weekend

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, luni seară, că ”am fost relativ relaxaţi” când a venit ciclonul în weekend, deoarece sistemul de...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...
Ultima oră
Pe aceeași temă