13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialGuvernul vinde o cincime din Poşta Română

Guvernul vinde o cincime din Poşta Română

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) vrea să vândă unui investitor strategic, până la 30 septembrie, cel puţin 20% din acţiunile Poştei Române, printr-o majorare de capital, operaţiune asumată în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Instituţia a elaborat un proiect de hotărâre de guvern privind aprobarea strategiei de privatizare.

„Privatizarea CNPR se realizează prin dobândirea de către un investitor strategic a unui pachet de acţiuni reprezentând minimum 20% din capitalul social al societăţii comerciale supuse privatizării, prin metoda majorării de capital de social prin aport de capital cu respectarea articolului 14 din Legea 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în proiectul de act normativ.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI ca majorarea de capital să fie efectuată până la finele lunii septembrie, după angajarea unui consultant în luna iunie şi publicarea prospectului în luna august.

Consultantul nu a fost însă selectat până în prezent, iar ministerul vrea să înfiinţeze o comisie pentru selecţia acestuia.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.

Acţionarii operatorului sunt MCSI, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

În 2011, cifra de afaceri a CNPR a scăzut cu 8,7%, la 1,26 miliarde de lei, în timp ce pierderile au urcat cu 50%, la 182,9 milioane de lei, conform datelor Ministerului Finanţelor Publice. La finele anului trecut, compania avea datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numărul mediu de salariaţi a scăzut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane. 

Doru Cireasa
Doru Cireasa
Doru Cireasa
Cele mai citite

Capcane digitale: Falsificatori de pagini web care dau asistență juridică

Rețeaua înșelătoriilor online promite asistență juridică falsă pentru recuperarea fondurilor pierdute în investiții Poliția Română avertizează asupra unor noi modalități de înșelăciune în mediul online....

Crimă oribilă în București: a fost ucis cu o sapă. Cadavrul a fost găsit după mai multe zile

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost arestat preventiv, pentru uciderea unui bărbat, de 34 de ani, într-un imobil abandonat din...

Dezabonări în masă la Neflix, după ce președintele companiei a donat bani pentru campania Kamalei Harris

Netflix a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de anulări în urma donației făcute de cofondatorul și președintele companiei, Reed Hastings, în sprijinul candidatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă