5 C
București
marți, 5 noiembrie 2024
AcasăSpecialGrupari mafiote, arestate in Mures

Grupari mafiote, arestate in Mures

Doua grupari mafiote de recuperatori au fost anihilate, zilele trecute, de catre ofiterii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Mures, in colaborare cu Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Targu-Mures si cu sprijinul SRI.
Capii celor doua grupari ce actionau pe raza judetului sunt Miklos Romeo din Targu-Mures si Alexandru Biga din Apalina. In total au fost arestate sapte persoane, altele doua avand mandat in lipsa.
Potrivit sefului BCCO, cele doua grupari si-au impartit sferele de influenta, cea condusa de Miklos actionand in jurul resedintei judetului, iar cea condusa de Biga in Reghin si Valea Muresului.
Primul a fost prins, saptamana trecuta, intr-un tren, la Sighetu Marmatiei, in timp ce incerca sa fuga din tara, iar cel de-al doilea a fost surprins, ieri, in flagrant in Targu-Mures, cand incasa o taxa de protectie de 9.100 RON de la o persoana in fata sediului unei banci.
„Sunt mai mult de zece denunturi, iar gruparile criminale au recurs la amenintari, agresiuni corporale si chiar la tortura, inregistrandu-se cazuri in care victimelor le-au fost rupte picioarele. Au fost cazuri cand oamenii amenintati au stat ascunsi in paduri pentru a nu fi gasiti de gruparile mafiote. Recuperatorii desfasurau in mod coordonat activitati de violenta in scopul recuperarii unor bunuri mobile si imobile, de la diferite persoane, in special a unor sume de bani, intre 3.000 si 60.000 RON”, a mai spus seful BCCO.
Mentionam ca Miklos Romeo a fost implicat, in urma cu cativa ani, intr-un alt scandal, fiind acuzat si atunci de santaj. El ar fi santajat mai multe femei din oras sa il sprijine financiar, amenintandu-le ca in caz contrar va trimite sotilor acestora poze si filme porno realizate de el. De asemenea, gruparea lui Alexandru Biga a fost retinuta si pentru trafic de minori in scopul practicarii prostitutiei, santaj si proxenetism.
Politistii sustin ca recuperatorii continuau sa terorizeze victimele chiar si dupa ce acestea isi achitau datoriile, pretinzand dobanzi fictive. Cea mai mare suma pe care camatarii au recuperat-o a fost de 600 de milioane de lei vechi. Lucratorii DIICOT, impreuna cu ofiterii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate efectueaza acum cercetari pentru descoperirea intregii retele mafiote si identificarea camatarilor care au angajat recuperatorii.
Daca vor fi gasiti vinovati de instanta, recuperatorii risca o pedeapsa privativa de libertate cuprinsa intre 5 si 20 de ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă