15.2 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialGrevă la societatea de transport în comun din Reşiţa

Grevă la societatea de transport în comun din Reşiţa

Angajaţii SC Prescom Reşiţa, compania care asigură transportul în comun în oraş, au intrat în grevă, vineri dimineaţă, astfel că a fost oprită circulaţia autobuzelor şi tramvaielor, salariaţii luând aceată decizie după ce firma a intrat în insolvenţă, iar ei ar putea să îşi piardă locurile de muncă, potrivit Mediafax.

Directorul societăţii Prescom Reşiţa, Gheorghe Mariş, a declarat corespondentului Mediafax că au intrat în grevă toţi angajaţii care ar fi trebuit să iasă pe traseu cu mijloacele de transport, dar şi cei care erau acasă.

„De dimineaţă au venit în curtea instituţiei şi nu au ieşit pe traseu. Pe lângă cei care erau de serviciu, au mai venit şi de acasă alţii. Ei spun că se tem că vor rămâne fără locuri de muncă. Dar asta este o intoxicare pentru că au început discuţii cu mai multe firme din alte părţi, interesate să preia activitatea de transport în comun. Au fost doar discuţii şi tot timpul a fost vorba de o asociere şi de preluarea bazei Prescom, cu tot cu angajaţi”, a spus Gheorghe Marchiş.

Potrivit acestuia, SC Prescom Reşiţa are mari probleme financiare, iar la sfârşitul ianuarie a fost declanşată procedura de insolvenţă, însă în pofida acestei situaţii salariile angajaţiilor au fost plătite la zi.

La ora transmiterii acestei ştiri, conducerea societăţii poartă negocieri cu angajaţii pentru ca aceştia să reia activitatea, iar mijloacele de transport în comun să iasă pe traseu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă