12.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialGreva generala pe termen nelimitat la Garda Financiara

Greva generala pe termen nelimitat la Garda Financiara

Comisarii Garzii Financiare au anuntat ca de astazi intra in greva generala pe termen nelimitat. Actiunea se desfasoara in toate judetele tarii, inclusiv la Comisiariatul General si Comisiariatul Municipiului Bucuresti.

Din totalul de 900 de comisari, 860 au semnat pentru intreruperea lucrului. Personalul se va prezenta la lucru, la program, dar nu va desfasura activitatile specifice.
„Orele suplimentare nu sunt platite, personalul este supus permanent stresului, s-au inregistrat numeroase acte de agresiune si chiar sechestrari ale celor aflati in control, nu exista dotarea necesara pentru exercitarea sarcinilor de serviciu”, a precizat Sebastian Oprescu, liderul Sindicatului National al Functionarilor Publici.
Reprezentantii sindicatelor functionarilor publici au mentionat ca in perioada 2003-2005 au fost prestate de catre angajati peste 619 mii de ore de lucru suplimentare, fiecarui comisar revenindu-i in medie 700 de ore/an pentru care statul ar fi trebuit sa plateasca 5000 RON de persoana. Revendicarile angajatilor au fost negociate la nivelul Garzii Financiare si la nivelul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, concretizandu-se intr-un proiect de act normativ vizand Statutul comisarului Garzii Financiare. Proiectul de lege privind statutul comisarului nu a fost semnat insa de ministrul Finantelor Publice.
Conform afirmatiilor liderilor sindicali, salariul mediu net al angajatilor Garzii Financiare este de 890 RON si nu se acorda alte sporuri salariale in afara celui de vechime.

Cele mai citite

SUA dezaprobă decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU

Departamentul de Stat al SUA a criticat decizia Israelului de a-l declara „persona non grata” pe secretarul general al ONU. Decizia are legătură cu...

Suceava: O femeie a fost strivită de un copac tăiat de angajații Primăriei

Incident şocant la Suceava: o angajată DGASPC a ajuns la spital cu fracturi la picioare şi lovituri la cap, după ce un copac tăiat...

Prințesa Kate Middleton a îmbrățișat o adolescentă bolnavă de cancer

Palatul Kensington a publicat miercuri imagini cu prinţul William şi soţia sa Kate care s-au întâlnit cu Liz Hatton, o adolescentă bolnavă de cancer,...
Ultima oră
Pe aceeași temă