16.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialGreu sa scoti o vorba de la ministrul Monica Iacob Ridzi...

Greu sa scoti o vorba de la ministrul Monica Iacob Ridzi…

Vorba veche din popor care spune ca "pana la Dumnezeu te mananca sfintii" se potriveste "manusa" relatiei mass-media, sau cel putin unei anumite parti a mass-media, cu ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi.

Asta de vorba cu susnumitul demnitar pentru a lamuri probleme de interes cum ar  fi, de pilda, trecerea bazelor sportive in subordinea autoritatilor locale s-a dovedit a fi un lucru extrem de dificil de mai bine de doua saptamani.
Desi Monica Iacob Ridzi s-a aratat initial amabila si deschisa unei comunicari transparente cu presa – mai exact, si-a oferit numarul telefonului mobil personal pentru a putea fi contactata oricand, cu mentiunea ca, daca este indisponibila momentan, revine in cel mai scurt timp –, de mai bine de doua saptamani orice contact cu domnia sa a fost imposibil. La telefonul personal a raspuns, de fiecare data, vesela si amabila, secretara, Victorita Ionescu, care a transmis acelasi mesaj: "Doamna ministru? Este in conferinta de presa. Am sa-i transmit cine a cautat-o". Iar de atunci, asteptare si nimic altceva.

De aici a inceput clasicul aruncat al pisicii de la unul la altul. In urma insistentelor la secretara Victorita Ionescu vizavi de modul in care s-ar putea discuta pe tema amintita cu Monica Iacob Ridzi, am primit numarul de telefon al directorului Directiei de Comunicare si Relatii Publice din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, Claudiu Lucaci. Respectivul lucrator al MTS, fost purtator de cuvant al guvernului Adrian Nastase (ce rapid se sting diferentele de doctrina politica…), nu a dat insa semne ca a priceput esenta mesajului. "Inteleg ca de cateva saptamani nu ati reusit sa aveti o discutie particulara cu doamna ministru. Eu nu pot decat sa incerc sa aranjez o intrevedere pe cale institutionala. Daca doriti un interviu…" si asa mai departe, dizertatii fara sens pe tema "intalnire particulara sau institutionala" cu doamna ministru.

In plus, apropouri la o dorita prezenta a redactorilor R.l. la conferinta de presa sustinuta ieri de Monica Iacob Ridzi. Cum sa ajungi insa la un eveniment despre care nu ai fost anuntat? Astfel, divagand de la subiectul principal, am descoperit ca lucratorii MTS au trimis comunicatul de presa cu detalii despre campania numita "Romania in Miscare", demarata ieri, dar au omis sa trimita si invitatia la eveniment. "Nu intelegem de ce nu ati primit si invitatia, pentru ca noi avem confirmarea ca am trimis-o", a spus unul dintre consilierii de comunicare ai MTS, pe nume Codruta Marinescu. O posibila explicatie, gandindu-ne si la multiplele tentative nereusite de a intra in contact cu doamna ministru, ar fi aceea ca nu s-a dorit prezenta noastra la respectiva intalnire cu presa. La care am fi intrebat despre soarta bazelor sportive care trec de la MTS la autoritatile locale sau despre "masacrul" sefilor de directii judetene pentru sport.

Cele mai citite

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

Toamna astronomică deschide porțile spre ora de iarnă

România trece la ora oficială ”de iarnă”, în noaptea de sâmbătă, 26 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00 Soarele se va afla pe ecuatorul...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...
Ultima oră
Pe aceeași temă