Să cheltui toţi banii pe rochia de mireasă sau să o laşi pe prietena ta cea mai bună să îţi organizeze nunta în loc să angajezi un profesionist sunt doar două greşeli pe care nu trebuie să le faci atunci când organizezi cel mai important eveniment din viaţa ta, potrivit lifestyle.msn.com.
Ştii că nu trebuie să rezervi restaurantul înainte să stabileşti care este bugetul de care dispui ca să organizezi nunta şi faci diferenţa între invitaţiile simple şi cele cu plicuri duble. Dar ştii cine ar trebui să îşi aranjeze părul şi să îşi termine machiajul mai întâi: mireasă sau domnişoarele de onoare? Citeşte mai departe pentru a afla răspunsul la această întrebare şi alte trucuri care să te ajute să organizezi o nuntă ca-n poveşti.
1. Încearcă să nu te blochezi la alegerea florilor pentru buchetul de mireasă sau pentru decoraţiunile de pe mese. Este bine să faci un contract cu o florărie cu cel puţin câteva luni înainte de eveniment şi să alegi mai multe variante de florii, ca să eviţi situaţia în care florăria nu va putea să îţi distribuie 200 de margarete albe în ziua nunţii. Stabileşte mai degrabă o culoare decât o anumită floare.
2. Gândeşte-te de două ori înainte să trimiţi invitaţiile şi cere confirmare de participare, astfel încât să nu fie nevoie să trimiţi mesaje de reamintire tuturor. Prietenii din liceu cu care nu ai mai ţinut legătura nu se ştie dacă vor participa la eveniment şi astfel doar irosestii banii pe invitaţii şi telefoane de reamintire.
3. Vei regreta dacă nu vei angaja un cameran care să înregistreze toate momentele frumoase din timpul nunţii. Fotografiile pot imortaliza clipele speciale, dar o casetă video îţi permite să auzi din nou jurămintele pe care le-aţi făcut în biserică sau să vezi cum s-au distrat prietenii tai pe ringul de dans. Poţi să revezi cele mai emoţionante momente din timpul nunţii, dar şi lucuri pe care nu le-ai observat în acea zi dar cameramanul le-a surprins pe casetă.
4. Nu cheltui toţi banii pe rochia de mireasă. Fiecare femeie vrea să aibă cea mai frumoasă rochie albă în ziua nunţii, dar trebuie să iei în considerare faptul că ai nevoie şi de lenjerie, accesorii, pantofi. Chiar dacă ai pus deoparte 5000 de lei pentru rochia de mireasă, asta nu înseamnă că trebuie să îi cheltuieşti pe toţi. Ai putea avea nevoie de modificări, care reprezintă costuri suplimentare.
5. Ai încredere în sfaturile creatorului de modă care îţi realizează rochia de mireasă. Este important să îi spui designerului cum vrei să arate rochia, dar trebuie să ştii să accepţi şi alte variante. Designerii cu experienţă ştiu să pună în evidenţă calităţile unei femei şi să îi ascundă defectele folosind hainele potrivite. Dacă vrei să arăţi excelent în rochia de mireasă, ascultă sfaturile designerului tău.
6. Alege-ţi cu atenţie domnişoarele de onoare. Prietena cea mai bună, sora sau verişoara pot fi domnişoare de onoare deoarece sunt persoane de încredere pe care te poti baza în situaţii dificile. Nu alege o anumită persoană să îţi fie domnişoară de onoare doar pentru că mama ta te-a rugat sau pentru că o prietenă din facultate vrea să imbrace rochia roz din dantelă. Orice mireasă are o problema la un moment dat, iar cunoştiinţele recente nu vor ştii cum sa te ajute.
7. Nu discuta cu toata lumea planurile tale. Este greu pentru o viitoare mireasă să nu povestească tuturor celor cu care se întâlneşte cum va arăta nunta ei. Încearcă totuşi, deoarece chiar dacă nu le ceri sfatul, fiecare îşi va da cu părerea în legătură cu alegerile tale. În plus, este mult mai plăcut să îţi surprinzi invitaţii. Dacă ei ştiu deja că urmează să îţi schimbi rochia de mireasă după ora 12 noaptea sau că vei oferi fiecărui invitat un coşuleţ cu prăjituri, nu vor mai fi la fel de impresionaţi în ziua nunţii. Un alt argument care să te convingă să nu le povesteşti tuturor cunoscuţilor despre planurile tale de nuntă, este faptul că o colegă care se mărită înaintea ta ar putea să îţi fure ideile.
8. Nu amâna până în ultimul moment să îţi faci programare la salonul de cosmetică. Un stilist profesionist are un program încărcat, de aceea este bine îţi stabileşti o programare măcar cu o lună înainte de ziua nunţii. Cel mai bun moment să începi să te aranjezi, este înaintea domnişoarelor de onoare deoarece coafura miresei trebuie să fie cea mai elaborată şi stilistul are nevoie de timp ca să iasă bine. În schimb, domnişoarele de onoare pot avea coafuri mai lejere.
9. Nu îl lăsa pe amicul tău să pună muzica la petrecere în loc să angajezi un DJ profesionist. Probabil, prietenul tău alege cele mai bune melodii pentru petrecerea de sâmbătă seară, dar asta nu înseamnă că va fi un DJ bun pentru nuntă. Acelaşi lucru este valabil pentru cameramanul care va înregistra evenimentul. Chiar dacă ai un buget limitat, vei ieşi în avantaj dacă angajezi un profesionist care să aibă grijă de muzică sau să aleagă meniul potrivit. În acest mod, te asiguri ca toţi invitaţii se vor bucura de o petrecere grozavă.