23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialGrecii de la Olympus au obţinut un împrumut de 30 milioane de...

Grecii de la Olympus au obţinut un împrumut de 30 milioane de euro de la BSTDB

Compania elenă Olympus Romania a obţinut un împrumut de 30 de milioane de euro de la Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB). În noiembrie 2011, Olympus a inaugurat cea mai avansată tehnologic fabrică de lactate din România, în urma unei investiţii iniţiale de 55 de milioane de euro din fonduri proprii.

Împrumutul, acordat pe o perioadă de şapte ani, va permite Olympus Romania să crească substanţial eficienţa şi competitivitatea companiei, prin creşterea capacităţii de export pe pieţele internaţionale şi respectarea standardelor ridicate de mediu şi de calitate pentru produsele sale.

Olympus, prezent pe piaţa locală din 1999, îşi propune să ofere produse lactate naturale de cea mai înaltă calitate şi să transforme România într-o poartă de export către pieţele dezvoltate din Europa de Vest. În prezent, 80% din producţia locală este destinată pieţelor internaţionale. În 2011, Olympus a fost al doilea investitor din România, după valoarea investiţiei. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 22,6 milioane de euro.

„Fabrica din Braşov este una dintre cele mai dezvoltate fabrici de produse lactate din Europa – este obligatoriu ca noi să creştem standardele şi să ne menţinem poziţionarea pe piaţă ca fiind producătorul celor mai bune lactate. Scopul nostru este să avem aceeaşi poziţionare şi pe alte pieţe europene. Trebuie să punem din plin în valoare materia primă românească şi să demonstrăm că este una dintre cele mai bune pentru produsele lactate”, a declarat preşedintele Olympus, Dimitrios Sarantis.

„Această operaţiune are un impact important asupra dezvoltării companiei, sprijinind modernizarea şi consolidarea capacităţilor de export. În acelaşi timp, promovează comerţul şi investiţiile regionale. Acest lucru reflectă mandatul dual al BSTDB, de instituţie de dezvoltare regională, cu misiunea de a sprijini dezvoltarea economică şi cooperarea regională între ţările noastre membre”, a declarat Mustafa Boran, Vice President Banking BSTDB, la semnarea acordului de împrumut.

Cu o capacitate totală de colectare a laptelui de 40.000 de litri pe oră, noua fabrică din Braşov produce deja iaurt, lapte proaspăt şi UHT, brânză, precum şi smântână, toate sub brandul Oly. Produsele de cea mai înaltă calitate sunt deja distribuite în lanţurile de hiper şi supermarketuri din România şi din Europa. În primul semestru al anului 2012, noi produse vor completa gama de iaurt Oly. Unele dintre cele mai apreciate produse de către consumatorii români sunt iaurtul grecesc, laptele Oly, precum şi telemeaua.

Fabrica din Braşov are trei unităţi principale de producţie: iaurt (120 tone/zi), telemea (100 tone/zi) şi lapte (PET: 16.000 de litri/oră, Tetrapack: 10.500 de litri/oră).

Întinsă pe o suprafaţă de 25.000 mp, fabrica de la Hălchiu beneficiază de echipamente de ultimă generaţie pentru recepţia şi procesarea laptelui la nivel european, precum şi pentru ambalarea produselor finite. Nivelul înalt de tehnologizare asigură Olympus un avantaj competitiv şi garantează produse de calitate, sigure din punct de vedere alimentar, păstrând, în acelaşi timp, valoarea nutritivă a acestora şi gustul distinct.

Grupul Olympus este prezent în România din 1999. În ultimii 13 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor români, în efortul de a îmbunătăţi metodele de creştere şi îngrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate în ceea ce priveşte colectarea laptelui. În perioada 1999-2011, investiţia totală a grupului Olympus în România s-a ridicat la 70 de milioane de euro.

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă