13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialGrecia este obligatã sã ratifice planul anticrizã în Parlament înainte de sfârşitul...

Grecia este obligatã sã ratifice planul anticrizã în Parlament înainte de sfârşitul lui 2011

Grecia este obligatã sã ratifice în Parlament „înainte de sfârşitul lui 2011” planul de reducere a datoriei, încheiat la sfârşitul lui octombrie la Bruxelles de liderii zonei euro, iar partenerii sãi „nu vor aştepta” mai mult, a declarat sâmbãtã un purtãtor de cuvânt al Guvernului, citat de AFP şi preluat de Mediafax.

„Potrivit calendarului non-negociabil al deciziei Consiliului European, noul acord de împrumut trebuie sã fie aprobat printr-un vot în Parlament înainte de sfârşitul lui 2011, partenerii noştri europeni nu ne vor aştepta (…), nu putem pierde nici o zi”, a declarat purtãtorul de cuvânt al Guvernului, Ilias Mossialos, justificând astfel insistenţa premierului Giorgios Papandreou de a forma un Guvern de coaliţie de tranziţie, în loc sã accepte alegerile anticipate pentru a scoate ţara din crizã.

Pânã atunci, Executivul va trebui de asemenea sã prezinte „înainte de 20 noiembrie” proiectul de buget pentru 2012, în vederea unui vot în Parlament „înainte de 22 decembrie”, a adãugat el, potrivit unui comunicat.

Mossialos a comentat reacţia liderului opoziţiei de dreapta Antonis Samaras, care a refuzat din nou sã participe la un Guvern de coaliţie în condiţiile puse de socialişti. Samaras a propus în schimb organizarea de alegeri anticipate imediate.

Mossialos i-a reproşat de asemenea lui Samaras cã tergiverseazã susţinerea planului de la Bruxelles, despre care miercuri a spus cã îl va sprijini. „Samaras încearcã sã facã o decuplare între ceea ce partenerii noştri ne oferã şi ceea ce ne cer (…). El vrea banii europeni şi reducerea datoriei, dar nu vrea sã împartã responsabilitatea (…) pentru mãsurile dificile prevãzute”, a afirmat acesta.

Cele mai citite

Bărbat care punea la dispoziție locuințe pentru practicarea prostituției, reținut de oamenii legii

Zece percheziţii domiciliare au efectuate luni, 30 septembrie, în județul Mureș, într-un dosar de proxenetism, un bărbat de 45 de ani fiind reţinut. Suspectul...

Doi pensionari români, prinși de vameși pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro

Doi pensionari români au fost prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Vameșii au observat, inițial, un ceas de lux...

Avertismente din mai multe industrii: Ceasuri de lux, oțel, retail și auto afectate de scăderea cererii

Primele luni ale anului 2024 au adus semnale de alarmă din diverse sectoare economice, inclusiv producția de ceasuri de lux, oțel, retail, auto. Printre...
Ultima oră
Pe aceeași temă