Update: Numărul persoanelor ucise de bacteria E.coli a crescut astăzi, după ce o pacientă din Germania a murit. Femeia în vărstă de 84 de ani este a 18-a victimă a bacteriei ucigaşe care locuia în Hamburg, oraş care este considerat epicentrul epidemiei din Germania. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 200 de noi cazuri de infecţie cu E.coli, iar cele mai multe dintre ele- 120 au fost anunţate în Hamburg.
Astfel, în Germania se înregistrează 1000 de persoane infectate cu E.coli, şi alte 600 de cazuri de infecţie au fost descoperite în ţări europene precum; Suedia, Danemarca, Marea Britanie, Austria, Elveţia şi Olanda. În Marea Britanie au fost anunţate astăzi alte 7 cazuri de infecţie dintre care trei sunt persoane care tocmai s-au întors dintr-o călătorie în Germania, iar patru sunt cetăţeni germani care erau în Anglia.
Rusia blochează importurile de legume din UE
În timp ce în Germania, numărul victimelor infectate cu bacteria ucigaşă E.coli creşte considerabil, Rusia a decis să blocheze importurile de legume din ţările membre UE, potrivit repubblica.it.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dat un anunţ îngrijorător în privinţa bacteriei E.coli care a creat panică în întreaga Europa. Reprezentanţii organizaţiei spun că o nouă variantă a bacteriei a fost depistată în cazul pacienţilor infectaţi din Germania. Această bacterie este „o variantă a bacteriei E.coli care nu a fost depistată niciodată într-o altă epidemie”, potrivit OMS. Se pare că această variantă este rezistentă la antibiotice.
De asemeneea, Centrul European pentru prevenţia şi controlul bolilor a emis un comunicat oficial în care se anunţă că a fost identificată o nouă tulpină a bacteriei care sperie Europa. Se pare că infecţia cu noua variantă a bacteriei ucigaşe provoacă complicaţii grave care afectează organe vitale precum rinichii, dar şi sângele. Chiar şi experţii chinezi care au examinat genele noii tulpini a bacteriei au confirmat existenţa unei noi variante a acesteia despre care spun că este „foarte toxică”.
Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Robert Koch, care se află la curent cu ultimele noutăţi ale evoluţiei situaţiei de E.coli din Germania spune că există posibilitatea ca această epidemie să mai dureze câteva luni, iar sursa originală a bacteriei s-ar putea să nu se afle niciodată.