Made With Code este o nouă inițiativă Google care vrea să motiveze viitoarele femei programatori. Doar 18% dintre diplomele în informatică aparțin femeilor, iar Google vrea să investească 50 de milioane de dolari în următorii trei ani pentru a schimba aceste cifre.
Mai mult de 150 de fete de liceu au venit la eveniment, inclusiv filiale ale Girl Scouts, Black Girls Code și Girls Who Code. Kaling, scriitoare și actriță, a prezentat evenimentul la care au mai participat Megan Smith, vicepreședintele Google X, Chelsea Clinton, vicepreședintele Clinton Foundation, Miral Kotb, creatoarea iLuminate, Danielle Feinberg, Directorul de fotografie Pixar și Erica Kochi, cofondator UNICEF Innovation.
Feinberg, care a lucrat la filme precum Brave, Finding Nemo și Monsters Inc., a vorbit grupului despre experiențele ei timpurii cu programarea și cum acest lucru i-a modelat cariera și a mai subliniat importanța punerii în contact a fetelor cu programarea.
Smith a povestit despre motivele pentru care a condus campania de a le face pe fete să se apuce de programare. Ea a participat la un curs de programare în liceu, dar a fost plictisitor. Scopul ei cu Made With Code este de a le arăta fetelor că programarea, chiar dacă e complicată, are satisfacții: "V-am invitat pentru că vrem să vă împărtăşim lumea incredibilă în care trăim în fiecare zi".
După ce fiecare vorbitor şi-a împărtăşit experienţele cu programarea, Icona Pop a făcut un spectacol cu roboţii dansatori ai celor de la iLuminate, pentru a arăta că programarea şi dansul se pot combina.
Una dintre participante, Brittany Wenger de 19 ani, care a câştigat concursul Google Science Fair din 2012 pentru aplicaţia ei care diagnostichează cancerul de sân cu o invaziune minimă, a spus că: "Am fost singura fată din liceul meu care învăţa programare. Şi profesoara mea era tot femeie aşa că am putut să o iau ca pe un model. Mi-aş dori ca toată lumea să treacă prin această experienţă."
Made With Code nu este singurul eveniment, site-ul trimite fetele care caută încurajări în programare la întâlniri de acest gen din zona lor, iar pentru a le ajuta Google Helpouts face tutoriale care explică concepte de programare.
Sursă foto: mashable.com