18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialGoana dupa un loc de munca in Vest

Goana dupa un loc de munca in Vest

Multi locuitori din Independenta lucreaza in tari precum Italia, Spania, Turcia, SUA si Coreea de Sud.

Cursuri de calificare pentru meserii ca: zidari, faiantari, crescatori de animale.

in cele 1200 de gospodarii din comuna Independenta traiesc in buna intelegere 3300 de locuitori, romani si turco-tatari. Din pacate, si unii si altii se confrunta cu mari greutati, saracia fiind si aici cat se poate de evidenta. Pamantul pe care il au la dispozitie este putin, numarul de animale din curti este mic, iar alte locuri de munca nu prea se gasesc. Departarea de Constanta si lipsa unor resurse locale ii tin departe pe investitori. Ca sa poata trai de pe o zi pe alta, o buna parte dintre locuitori si-au instrainat proprietatile, in timp ce altii si-au luat inima in dinti si au plecat in lume, ei lucrand acum in Turcia, Spania, Italia si chiar in SUA si Coreea de Sud.
"Chiar daca migratia populatiei nu a luat proportii de masa, ea ingrijoreaza administratia locala, care se straduieste, cu putinele mijloace de care dispune, sa-i ajute pe cei care au ramas sa depaseasca actuala stare de lucruri", ne spunea secretarul primariei, Constantin Tohaneanu. Pe cei lipsiti complet de mijloace materiale ii ajuta periodic cu diverse produse. Numai cu prilejul Sfintelor Sarbatori de Paste au fost impartite peste 900 de pachete, in valoare totala de 150 de milioane lei. Apoi, conform Legii 416/ 2001, au fost intocmite aproape 100 de dosare, peste 300 de oameni beneficiind de ajutoare sociale. Pana acum le-au absolvit 60 de tineri, o mica parte fiind angajati in societati din comuna, restul pornind in cautare de lucru in alte localitati, de unde se intorc sa-si ajute familiile.

Mai bine
informati prin
televiziune

Pentru a veni in sprijinul celor care doresc sa afle ce posibilitati au pe plan local, Primaria a infiintat un studio local de televiziune prin cablu. Zilnic sunt prezentate aici stiri din Primarie, hotarari ale consiliului local, oferte de munca, alte informatii utile. Locuitorii comunei sunt incantati de aceasta masura si spun ca asteapta emisiunile cu nerabdare. Printre ultimele stiri prezentate se numara si aceea prin care se anunta ca au fost alocate 30 de milioane lei pentru definitivarea locuintelor persoanelor afectate de inundatiile de anul trecut.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă