20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialGloria si Otelul, in finala Cupei UEFA Intertoto

Gloria si Otelul, in finala Cupei UEFA Intertoto

Gloria Bistrita si Otelul Galati s-au calificat in ultimul act al Cupei UEFA Intertoto. Gloria a castigat dubla mansa cu Maccabi in urma loviturilor de departajare (3-2) si va intalni Atletico Madrid, in timp ce Otelul a invins fara probleme cu 3-0 pe Slavija Sarajevo, urmand sa dea piept cu Trabzonspor.

Echipele romanesti par a se obisnui cu finalele din Cupa UEFA Intertoto. Dupa ce in urma cu doi ani CFR Cluj a surprins pe toata lumea cu parcursul din a treia competitie europeana, acum a venit randul Gloriei Bistrita si Otelului Galati sa incerce sa obtina victoria in ultimul act.
Ardelenii s-au calificat in ultimul tur cu mari emotii. Dupa ce au invins cu 2-0 in Israel pe Maccabi, returul, disputat la Bistrita, s-a incheiat cu acelasi rezultat in favoarea oapsetilor, fiind nevoie de prelungiri si lovituri de departajare pentru a se stabili invingatorul.

Gloria a inscris de trei ori (Sepsi, Toma si Bad), in timp ce Maccabi a punctat doar de doua ori (Dekel si Hasher). "O victorie muncita, dar meritata. S-a adeverit ce am spus eu, ca am intalnit si in Israel o echipa valoroasa. Suferim la capitolul organizare, tactica, relatii de joc. Ma bucura aceasta calificare, obiectivul nostru a fost indeplinit", a precizat Ovidiu Sabau, bucuros ca pana la urma echipa antrenata de el a reusit sa castige.
Tehnicianul bistritenilor nu se multumeste doar cu prezenta in finala, dorind o noua victorie a echipei sale, desi adversar va fi Atletico Madrid.
"Cred foarte mult intr-o calificare. Noi ne pregatim. Nu o sa facem doar o prezenta. Probabil si ei sunt in urma cu pregatirea. Am inteles ca fac antrenamente doar de o saptamana", a comentat "Motul".

Jula: "Nu le-am dat nici o sansa"

Alaturi de Gloria, a mai reusit calificarea in ultimul act si Otelul. Galatenii au invins clar, cu 3-0, pe Slavija Sarajevo, dupa ce in tur scorul a fost egal 0-0. Golurile echipei pregatite de Petre Grigoras au fost marcate de Jula ('30 si '42) si G. Paraschiv ('70). "Ma bucur pentru calificare. Am tratat foarte serios meciul de astazi si cred ca s-a vazut diferenta de valoare dintre cele doua echipe. Ne asteapta un meci mult mai important in turul urmator. Trazbonspor este o echipa de alt calibru, dar sper ca in aceasta saptamana sa reusim sa ne intarim lotul si sa speram la o calificare. Ma bucur ca improvizatiile din linia de aparare au dat rezultat", a precizat Grigoras.
Marcatorul unei duble in meciul cu bosniacii, Emil Jula, s-a aratat si el extrem de bucuros de rezultatul partidei. "Ne-am temut de acest meci, insa ne-am dorit foarte mult victoria si nu le-am dat nici o sansa. I-am dominat tot meciul, ne-am creat multe ocazii clare de gol si in final am obtinut o victorie indiscutabila. Cu Trabzonspor ne va fi insa foarte greu, dar noi ne vom juca sansa", a comentat Jula.

FINALE
NOUL FORMAT

Ultimul act al Intertoto se va disputa pe 21 si 29 iulie. Noul format al competitiei prevede 11 finale, echipele castigatoare urmand sa fie inscrise in turul doi preliminar al Cupei UEFA. In finala mai sunt calificate Dacia Chisinau (Moldova), Gent (Belgia), Hammarby (Suedia), Rubin (Rusia), Rapid Viena (Austria), Cherno More (Bulgaria), Kula (Serbia), Aalborg (Danemarca) si Vetra (Lituania). In turul trei vor intra in competitie si Liria (Portugalia), Sampdoria (Italia), OFI Creta (Grecia), Hamburger (Germania), RC Lens (Franta), Blackburn (Anglia) si Utrecht (Olanda).

Cele mai citite

Marcel Churchill sau războiul rozetelor

Întrebat de ce nu s-au luat măsuri după ce județul Galați a fost lovit de două ori de inundații majore de-a lungul timpului,...

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă