12.5 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialGigi Becali vinde casele promise romilor din Grivita

Gigi Becali vinde casele promise romilor din Grivita

Reprezentantii Fundatiei "George Becali" au scos la vanzare peste 50 de apartamente situate intr-un fost camin de nefamilisti din Petrosani, renovat in anul 2007 de fundatie. Locuintele fusesera promise de patronul Stelei romilor din cartierul bucurestean Grivita.

Un avocat al lui Gigi Becali a imputernicit fundatia care poarta numele patronului Stelei sa vanda 54 de apartamente din Petrosani, pentru pretul de 30.000 de euro fiecare. Mai mult, pentru ca in zona puterea de cumparare este destul de mica, iar piata imobiliara stagneaza, doritorilor li se ofera posibilitatea sa achizitioneze casele si prin credit ipotecar.
Pentru renovarea fostului camin de nefamilisti din Petrosani ar fi fost alocate de catre Gigi Becali circa 2 milioane de lei noi, in conditiile in care cladirea, care a apartinut unei societati private, nu avea canalizare si era intr-un avansat stadiu de degradare. Gigi Becali a cumparat blocul din Petrosani pentru amenajarea unor locuinte sociale, unde sa fie mutati rromi din cartierul bucurestean Grivita dupa ce acestia au protestat in strada din cauza ca au fost decuplati de la reteaua de energie electrica.

 

Decizia lui Becali nu a fost insa primita cu simpatie de unii locuitori din Petrosani, care au sustinut ca si in zona sunt suficienti saraci care ar putea fi ajutati, fara ca rromii din Bucuresti sa fie adusi aici. Nici romii din Grivita nu au fost incantati de oferta "latifundiarului din Pipera" pe motiv ca Gigi Becali vrea sa-i mute ca sa intre in posesia terenurilor lor. Terenul in discutie are aproximativ 1.000 de metri patrati, iar localnicii sustineau in acea perioada ca doi reprezentanti ai PNG au venit sa faca masuratori si fotografii. Pretul zonei este de aproximativ 1.000 euro/mp, iar Becali ar fi obtinut pe acea parcela in jur de un milion de euro. Dupa izbucnirea scandalului, proiectul a fost oarecum schimbat. A fost pastrat statutul de locuinte sociale, insa beneficiari au devenit pe hartie, persoane cu venituri reduse din Petrosani. Becali a abandonat insa si aceasta promisiune si a hotarat sa vanda apartamentele.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă