19.4 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialGigantii IT isi orienteaza liniile de produse spre divertisment

Gigantii IT isi orienteaza liniile de produse spre divertisment

Industria IT mondiala si-a prezentat cele mai noi tendinte pentru acest an, chiar in aceste zile, la Consumer Electronics Show, desfasurat la Las Vegas. Cei peste 150.000 de vizitatori au putut sa vada ca marii jucatori IT isi orienteaza masiv liniile de produse si servicii catre zona de divertisment.
Tonul a fost dat de gigantul HP, care si-a uimit publicul fidel cu lansarea la Consumer Electronics Show a unei intregi linii de televizoare cu definitie inalta (noua asemenea modele). Linia include ecrane LCD accesibile, micro-ecrane si modele cu plasma, fiecare punctand la acuratetea imaginii si a culorilor. Varful gamei este reprezentat de un televizor LCD HP Advanced Digital Media, cu diagonala de 37 de inci (adica 94 de centimetri), prevazut cu facilitati inexistente pana in acest moment la un televizor. Utilizatorii pot viziona filme la o rezolutie inalta sau slideshow-uri cu muzica, toate transmise de pe PC-urile proprii direct pe televizor. Echipamentul ofera de asemenea un set complex de servicii, puse la dispozitie de o serie de parteneri din industrie. Utilizatorii pot sa vizualizeze on-line, pe televizor, slideshow-uri prin intermediul serviciului Snapfish sau sa asculte peste un milion de melodii prin serviciul Rhapsody, oferit de Real Networks. Amatorii de filme se pot conecta la serviciile CinemaNow si MovieLink, pentru a vedea peste 4.000 de productii de la Hollywood sau filme video de inalta definitie.
Noile notebook-uri HP integreaza si ele cele mai noi tehnologii pentru divertisment digital. Cele patru notebook-uri pentru piata de consum includ cele mai noi versiuni ale seriei de notebook-uri pentru divertisment HP Pavilion dv1000 si ale seriei HP Pavilion dv8000, care imbina calculul mobil cu noile tehnologii pentru divertismentul digital. Pe langa o camera web integrata, dv1000 include o versiune actualizata a aplicatiei HP QuickPlay, care le permite utilizatorilor sa vizioneze filme, sa asculte muzica, sa vizualizeze fotografii – totul fara o boot-are completa a sistemului. Unele modele din seria dv8000 sunt prevazute si cu aplicatia Microsoft Windows(r) XP Media Center Edition, pentru vizionarea, inregistrarea si intreruperea programelor TV live(1), precum si pentru vizualizarea, editarea si partajarea mediilor digitale.
Pentru zona de sistem desktop, seria HP Pavilion Media Center TV m7300 vine cu simplificari substantiale pentru cei care vor sa vizioneze, sau sa inregistreze programe TV, dar si pentru stocarea, partajarea si utilizarea fotografiilor, a muzicii si a filmelor acasa. m7300, cea mai noua serie din aceasta gama de PC-uri, contine o tastatura wireless optionala, un mouse si o telecomanda ce permit controlul de la o distanta de pana la trei metri. Optiunea pentru conectivitatea Wi-Fi integrata extinde accesibilitatea PC-ului in aproape orice colt al casei.
HP a lansat, de asemenea, o statie de docare wireless pentru camere digitale si o tehnologie interna care imbunatateste fotografiile intr-un mod creativ, doar prin atingerea unui buton. Noua tehnologie le permite consumatorilor sa adauge elemente cum ar fi margini, efecte artistice si nuante de culoare fotografiilor proprii, prin atingerea unui singur buton de pe spatele camerei, fara sa fie nevoiti sa foloseasca un software sofisticat de pe PC.

Cele mai citite

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...

Avertizări meteo de Cod Galben pentru vânt puternic și ploi abundente în jumătate din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis vineri mai multe atenţionări Cod galben pentru intensificări ale vântului și ploi semnificative, ce vor afecta treptat...

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă