5.9 C
București
sâmbătă, 21 decembrie 2024
AcasăSpecialGhid pentru infiintarea unei firme de constructii (P)

Ghid pentru infiintarea unei firme de constructii (P)

In acest moment, pe piata din Romania sunt la mare cautare agentiile imobiliare si firmele de constructii. Desi nu va vine sa credeti, in Romania se constuieste mult, proiectele guvernamentale de tipul “Prima Casa” si dezvoltarea econimica inregistrata pe piata de profil, au dus la cresterea numarului prioiectelor de constructii imobiliare de locuit si a celor pentru spatii de birouri.

Care sunt pasii de urmat pentru deschiderea unei firme in domeniul constructiilor?

 

Conform siteului InfiintareSRL.com, planul de actiune este urmatorul:

PASUL I: Infiintarea Firmei

Domeniul constructiilor este foarte vast si cuprinzator astfel incat puteti alege din mai multe tipuri de entitati juridice. In functie de nevoii, studii sau preferinte puteti opta pentru deschiderea unui:
PFA/ II/ IF: principala conditie care va permite sa deveniti persoana fizica autorizata, interprindere familiala sau interprindere individuala este detinerea unei diplome, licente, atestat sau calificare in sfera industriei constructiilor, ca de exemplu: calificarea de inginer, arhitect sau detii expertiza de constructor;
SRL/ SRL-D: aceste doua tipuri de societati sunt potrivite persoanelor care nu detin neapart studii de specialitate si care isi doresc ca viitoare firma sa aiba angajati;

PASUL II: Planul de afacere, bugetul sau finantarea

Planul de afacere trebuie sa cuprinda activitatile desfasurate de viitoare firma precum si o serie de obiective clare pe termen scurt, mediu si lung.

Tot in etapa intocmirii planului de afacere trebuie atins si subiectul bugetului. Incearca sa determini cat mai corect sumele de bani pe care trebuie sa le ai pentru a putea sustine firma cel putin un an.

In cazul in care bugetul personal nu este suficient, concepe un plan de afaceri bun pe care sa il prezinti in fata finantatorilor privati sau a institutiilor de stat.

In ultimii ani, pe piata din Romania apar constant programe de finantare pentru antreprenori din toate domeniile, inclusiv constructii. Pentru a fi la curent cu noile prioecte consulta constant site-uri de specialitate precum www.aippimm.ro

PASUL III: Promovare companiei si obtinerea clientilor

Investeste in promovarea firmei tale atat online cat si offline. Este foarte important ca afacerea ta sa fie prezenta in mediul online prin intermediul unui site. De asemenea investeste in marketing in toate sferele, publicitatea aduce clienti. De la cartea de vizita si pana la odul in care sediul firmei este amplasat si decorat, totul conteaza.

Pentru a obtine contracte de executie trebuie sa te promovezi, in primul rand, catre “colegii” tai: arhitecti, magazinele cu materiale de constructii, firmele de consultanta in domeniul design-ului exterior, etc

Elaboreaza oferte speciale de nerefuzat pe care le poti personaliza in functie de fiecare proiect. Promoveaza aceste oferte catre birourile de arhitectura si magazinele de constructii si ofera-le suficiente motive sa te aleaga pe tine, ci nu competitia.

In cazul magazinelor de constructii o comanda mare de materiale inseama o reducere substantiala. Leaga parteneriate pe termen lung cu acest tip de magazine si nu uita sa ilvrezi clientilor calitate, nu cantitate.

PASUL VI: Formarea unei echipe

Intr-o firma de constructii angajatii sunt foarte importanti, alege in echipa oameni motivati si profesionisti, astfel incat sa oferi clientilor tai lucrari de calitate.
Implica-te personal in alegerea oamenilor care sa faca parte din echipa de constructii, ai grija sa constuiesti o echipa armonioasa atat din punct de vedere profesional cat si personal.
Poti alege sa angajezi oameni din domenii diverse, pentru a acoperii toata gama de servicii, de la zidarit pana la zugravit. Sau poti alege sa inchiriezi mana de lucru de la alte firme, pentru a economisii. Astfel, medicina muncii, impozitele saraliale si protectia muncii vor fi achitate de catre firma subcontractanta.

 

Speram sa va fie de ajutor acest ghid in noua dumneavoastra afacere in domeniul constructiilor.

Cele mai citite

Economia României: Creștere modestă în 2025, dar optimism pe termen lung

Incertitudinea politică, deficitul bugetar scăpat de sub control și slăbiciunile structurale ale economiei vor continua să afecteze România. Cu toate acestea, impactul ar putea...

Incendiu puternic în Piața Matache din Capitală: Avertizare RO-ALERT pentru populație

Sâmbătă dimineață, un incendiu de proporții a cuprins mai multe magazine din Piața Matache, situată pe strada Cameliei, Sectorul 1 al Capitalei. Din cauza...

Atac terorist la târgul de Crăciun din Magdeburg: 2 morți și 68 de răniți

Vineri seară, târgul de Crăciun din orașul Magdeburg a devenit scena unui atac terorist care a zguduit întreaga țară. Un bărbat a intrat cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă