17.8 C
Bucureศ™ti
duminicฤƒ, 6 octombrie 2024
AcasฤƒSpecial"Geromed" Medias va concedia aproape 300 de angajati

„Geromed” Medias va concedia aproape 300 de angajati

Fabrica de geamuri din Medias (judetul Sibiu), SC „Geromed” SA, a trimis Inspectoratului Teritorial de Munca un plan de concediere colectiva a unui numar de 288 de angajati, au anuntat surse din cadrul intreprinderii. Reducerea de personal va deveni efectiva incepand cu data de 1 februarie 2006, moment din care activitatile curente de intretinere si conservare a utilajelor vor ramane in sarcina celor circa 200 de persoane care mai raman in cadrul unitatii.
„Lucrurile au inceput prost si continua si mai prost. Oamenii sunt la disperare, nu stiu ce sa mai faca. Noi o sa facem o verificare atenta a celor ce urmeaza sa fie disponibilizati si mai speram ca societatea nu va ajunge sa se inchida”, a declarat liderul sindicatului din cadrul „Geromed”, Dan Nistor.
Personalul disponibilizat va primi o jumatate din salariul lunar cu titlul de plata compensatorie, iar reprezentantii institutiilor de stat in domeniul muncii le vor oferi asistenta de specialitate in incercarea lor de a-si inregistra documentele de somaj si de a-si gasi un nou serviciu.
Marea problema cu care se confrunta societatea o constituie instabilitatea pretului la gazul metan (principala resursa consumata in industria sticlei), iar cresterile anuntate au produs o accentuare a problemelor financiare ale „Geromed”. Si producatorul de cristal „Vitrometan” SA Medias se afla in aceeasi situatie.
In ciuda dificultatilor evidente cu care cele doua firme se confrunta, reprezentantii Ministerului Economiei si Comertului (MEC) au ignorat avertismentele si apelurile lansate de patronatul companiilor.

Cele mai citite

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit cu medicul Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ

Monica Bรฎrlฤƒdeanu s-a cฤƒsฤƒtorit pe 5 octombrie 2024 cu Valeriu Gheorghiศ›ฤƒ, renumitul medic, รฎntr-o ceremonie elegantฤƒ desfฤƒศ™uratฤƒ la Palatul Snagov. Evenimentul a fost unul...

TRAGEDIE: O tรขnฤƒrฤƒ de 27 de ani ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i รฎntr-un apartament din Bistriศ›a

O tรขnฤƒrฤƒ ศ™i pฤƒrinศ›ii ei au fost gฤƒsiศ›i morศ›i, sรขmbฤƒtฤƒ searฤƒ, รฎn apartamentul lor din Bistriศ›a, รฎn urma unui apel la 112 care anunศ›a...

Cine sunt judecฤƒtorii care au votat รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale

Curtea Constituศ›ionalฤƒ a Romรขniei (CCR) a acceptat o contestaศ›ie รฎmpotriva candidaturii Dianei ศ˜oศ™oacฤƒ la alegerile prezidenศ›iale, hotฤƒrรขrea fiind definitivฤƒ ศ™i eliminรขnd-o astfel din cursa...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ