21.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialGermania ar putea renunţa la livrarea unui submarin către Israel

Germania ar putea renunţa la livrarea unui submarin către Israel

Cancelarul german, Angela Merkel, are în vedere suspendarea furnizării unui al şaselea submarin către Israel, ca răspuns la decizia israeliană de a construi 1.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est, relatează cotidianul Yediot Aharonot, citat de AFP, preluată de Mediafax.

„Germania îşi reconsideră decizia de principiu de a vinde un al şaselea submarin, ca urmare a tensiunilor intervenite între cancelarul Merkel şi premierul Benjamin Netanyahu”, afirmă cotidianul israelian în ediţia de miercuri.

Citând înalţi responsabili israelieni, ziarul afirmă că Angela Merkel intenţionează să-şi exprime astfel nemulţumirea faţă de anunţul făcut în septembrie în legătură cu construirea a 1.100 de locuinţe în cartierul israelian Gilo din Ierusalimul de Est.

Yediot Aharonot adaugă că tensiunile dintre Israel şi Germania provoacă îngrijorare în rândul oficialilor militari, care sperau să aibă astfel posibilitatea de a consolida capacităţile strategice naţionale. Israelul dispune deja de trei submarine livrate de Germania, iar alte două se află în construcţie.

Experţi militari internaţionali afirmă că submarinele Dolphin pot fi echipate cu rachete nucleare, însă directorul general din Ministerul israelian al Apărării, Udi Shani, a refuzat să confirme sau să infirme informaţia. „Este un dosar foarte complicat, foarte sensibil, care se află în discuţie. Există numeroşi parametri de care trebuie ţinut cont”, a spus el.

„În privinţa aspectelor politice, prefer să nu le discut în presă”, a adăugat el.

Cele mai citite

Adevărul ascuns sub praful poluării

București este a treia cea mai poluată Capitală din UE, conform Agenției Europene de Mediu. Un raport, coordonat de Deutsche Umwelthilfe acuză România și...

Armata israeliană spune că a lovit infrastructura Hezbollah de la granița dintre Siria și Liban.

Armata israeliană a declarat joi că avioanele sale de luptă au lovit infrastructura de la granița dintre Siria și Liban, folosită de Hezbollah, în...

Prezidențiale: ”Votați-mă, sunt Ciolacu!” – Academia Catavencu

O satiră despre promisiuni mari și realizări mici în politica românească Sunt Ciolacu. Marcel Ciolacu.Agentul 7,03 de când mi am luat bacu'.Revoluțiar de covrig...
Ultima oră
Pe aceeași temă