16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialGeorgia: Rusia că încearcă să anexeze regiunea separatistă

Georgia: Rusia că încearcă să anexeze regiunea separatistă

Administraţia de la Tbilisi a condamnat semnarea unui acord de frontieră între Moscova şi Osetia de Sud, acuzând Rusia că încearcă să anexeze regiunea separatistă georgiană, relatează site-ul publicaţiei Moscow Times, citat de Mediafax.

"Este vorba de o nouă acţiune îndreptată împotriva suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Georgiei", a reacţionat Ministerul georgian de Externe.

În anul 2008, Georgia, care speră să adere la NATO, a fost implicată într-un conflict cu Rusia privind suveranitatea asupra regiunilor separatiste Osetia de Sud şi Abhazia. La finalul confruntărilor, Moscova a recunoscut independenţa celor două teritorii georgiene.

În noiembrie 2014, Rusia a semnat un acord de "parteneriat strategic" cu Abhazia, la şapte luni după anexarea regiunii ucrainene Crimeea.

Moscova a anunţat că vrea un acord similar în sensul integrării serviciilor de securitate din Osetia de Sud, iar ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a semnat miercuri un acord preliminar.

Abhazia şi Osetia de Sud sunt dependente de asistenţa financiară oferită de Rusia.

Cele mai citite

PAOK Salonic revine pe primul loc în Grecia după victoria contra nou-promovatei Levadiakos!

Campioana Greciei, PAOK Salonic, a pus capăt unei serii de trei meciuri fără victorie, reușind să câștige cu scorul de 2-0 împotriva echipei Levadiakos,...

Pilonul 2 de pensii, active record de 30 de miliarde de euro

Banii din Pilonul 2 sunt al doilea cel mai valoros activ financiar al populaţiei, după depozitele bancare Un comunicat al Asociaţiei Pensiilor Private (APAPR) anunță...

Medic de la ATI, rănit grav într-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost rănită în urma accidentului din localitatea Țicleni, care...
Ultima oră
Pe aceeași temă