» A treia editie a evenimentului "Seara campionilor" are loc azi, la Cluj.
» Anghel Iordanescu conduce din nou trupa lui Popescu, Hagi&Co.
» Olandezii au venit cu vedetele Gullit, van Breukelen, Ronald de Boer.
Duelul dintre Romania si Olanda din Grupa G a preliminariilor Campionatului European din 2008 va fi prefatat de o alta confruntare intre doua reprezentative ale celor doua tari. "Generatia de Aur" va disputa in aceasta seara de la ora 20.30, pe stadionul "Dr. Constantin Radulescu", din Cluj, o partida amicala cu "Portocala mecanica". Echipa Romaniei este compusa din Bogdan Stelea, Florin Prunea, Dan Petrescu, Gica Popescu, Miodrag Belodedici, Tibor Selymes, Daniel Prodan, Toni Dobos, Gheorghe Hagi, Ovidiu Sabau, Ilie Dumitrescu, Ionut Lupescu, Costel Galca, Gheorghe Craioveanu, Ioan Timofte, Florin Raducioiu, Adrian Ilie, Viorel Moldovan, Marius Lacatus, Ionel Ganea si Gabi Balint, antrenori fiind Anghel Iordanescu si Emeric Ienei. In timp ce pentru Olanda vor evolua Hans van Breukelen, Frank si Ronald de Boer, Arthur Numan, Marc van Hintum, Orlando Trustfull, Wim Jonk, Ruud Gullit, Erwin Koeman, Richard Witschge, Paul Bosvelt, Bert Konterman, Michel Kreek, Pierre van Hooijdonk si Regi Blinker.
Evenimentul este organizat sub egida "Seara Campionilor – Stele in iarba", organizator fiind fostul international tricolor Gica Popescu. Ieri seara a avut loc la Bucuresti dineul oficial, unde au fost licitate tricourile vedetelor, fondurile stranse urmand a fi donate in scopuri caritabile organizatiei S.O.S. Satele Copiilor. "Anul acesta am reusit sa aduc in Romania unii dintre jucatorii care au marcat fotbalul ultimilor 25 de ani, unii dintre ei campioni europeni, altii campioni cu echipele de club, castigatori de trofee europene. Toti au format la un moment dat una dintre cele mai puternice echipe europene: Olanda. Mi-am dorit ca dupa un meci intre Romania si o campioana mondiala, Brazilia, sa avem si un meci cu o campioana europeana, Olanda, sa le putem oferi spectatorilor din Romania ocazia unui nou eveniment unic", a comentat Gica Popescu.
Prima editie a "Serii Campionilor" a avut loc in 2004, la Craiova, invitati fiind colegii lui Gica Popescu de la echipele la care acesta a evoluat de-a lungul carierei sale si componentii echipei nationale. Meciul s-a incheiat cu victoria "tricolorilor", scor 3-2. In urma evenimentului s-au strans peste 200.000 de euro, bani care au fost folositi pentru renovarea sectiei de pediatrie a Spitalului Judetean din Craiova.
Un an mai tarziu, Gica Popescu, alaturi de Making of Promotion, a reusit sa le ofere microbistilor romani un duel intre "Generatia de Aur" si Brazilia, campioana mondiala din 1994. Ideea ce a stat la baza intregului eveniment a fost: "Ce ar fi fost daca invingeam Suedia la World Cup in 1994?". "Tricolorii" ne-au facut sa regretam si mai mult faptul ca Romania nu a putut trece in semifinale, invingand formatia din care nu au lipsit Romario, Bebeto, Taffarel sau Branco, cu scorul de 4-1. Fondurile stranse in urma acestui eveniment s-au ridicat la 500.000 de euro, bani donati celor afectati de inundatiile din Banat si Moldova.
Pe langa caracterul caritabil, jocul se doreste a fi si unul de retragere pentru Ioan Ovidiu Sabau, care nu a avut parte de un astfel de meci. "Motul" a debutat in primul esalon din Romania pe data de 8 martie 1986, la varsta de 18 ani, la U Cluj, intr-un meci contra Rapidului in Giulesti. Coincidenta sau nu, ultima partida din Liga I a disputat-o tot pe arena "visiniilor", de aceasta data ca si component al echipei giulestene in 2003. A fost legitimat de-a lungul carierei la noua formatii, din care trei din afara tarii. A evoluat la Universitatea Cluj, ASA Tg. Mures, Dinamo, Rapid, Gaz Metan Medias si Gloria Bistrita, la ultimele doua fiind antrenor-jucator. Palmaresul sau cuprinde 4 trofee: Cupa Romaniei castigata in 1990 cu Dinamo si in 2002 cu Rapid, si Cupa Olandei castigata in 1991 si 1992 cu Feyenoord.
Sabau a imbracat tricoul echipei nationale de 52 de ori in perioada 1988-1999, inscriind opt goluri. A participat la CM 1990 (Italia) si la Euro 1996 (Anglia), accidentarile lasandu-l in afara lotului la CM 1994 si CM 1998.