13.4 C
Bucureศ™ti
luni, 7 octombrie 2024
AcasฤƒSpecial"Generalul Iarna" a intors armele

„Generalul Iarna” a intors armele

Doua persoane au murit inghetate si alte 14 au fost spitalizate la Moscova, afectata de un val de frig siberian ce a facut ca temperatura sa coboare pana la minus 36 de grade Celsius, in alte regiuni mercurul termometrelor ajungand chiar la minus 50 de grade. Potrivit unor surse spitalicesti, aceste decese au ridicat la 107 numarul celor care au murit de frig in capitala Rusiei incepand din luna octombrie.
Coplesite de ofensiva „Generalului Iarna” si de consumul mare de energie electrica, autoritatile au decis intreruperea partiala a curentului in mai multe intreprinderi. Premierul Mihail Fradkov a evocat posibile pierderi in economie din cauza gerului, in timp ce primaria Moscovei a infiintat un comandament special pentru a face fata situatiei. „Capitala se confrunta pentru prima data cu o situatie in care din cauza frigului cererea de energie ar putea depasi capacitatile sale”, a dezvaluit un fost functionar de rang inalt al primariei moscovite.
Posturile tv au difuzat imagini cu oameni care isi incalzeau cu arzatoare ori cu resouri tevile din locuinte pentru a evita spargerea acestora. Tot ca o consecinta a gerului, persoanelor fara adapost li se permite sa doarma in gari, pasaje subterane si statii de metrou. Autobuzele din capitala rusa circula cu un carburant special, rezistent la frig. La Moscova si Sankt Petersburg elevii nu sunt obligati sa mearga la scoala daca temperaturile scad sub minus 20 de grade. La Samara, pe malul Volgai, conductele cu agent termic nu au facut fata gerului si s-au fisurat, sute de familii ramanand fara incalzire.

Cele mai citite
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ