21.2 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialGelu Mudura si Istvan Pap, eliberati pe viciu de procedura

Gelu Mudura si Istvan Pap, eliberati pe viciu de procedura

ORADEA. Oamenii de afaceri bihoreni Gheorghe (Gelu) Mudura si Istvan Pap, arestati in urma cu aproximativ o saptamana, au fost eliberati, ieri, din arestul politiei. La infatisare, completul de judecata de la Curtea de Apel Oradea, condus de Mircea Mester, a hotarat ca cei doi sa fie judecati in stare de libertate. Asta, dupa ce inculpatii au fost incatusati la trei ani dupa inceperea anchetei demarata de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).
La Curtea de Apel a avut loc, ieri, recursul impotriva hotararii privind respingerea cererii de revocare a mandatului de arestare. Pronuntarea s-a amanat pana la amiaza, dupa ce initial fusese programata pentru ora 10.00. In sala de judecata a fost prezenta armata de avocati ai celor doi afaceristi, condusa de avocatul Ioan Sava si apropiati ai inculpatilor.
Potrivit unor surse judiciare, cei doi au fost eliberati din cauza unui viciu de procedura. Avocatii apararii au mizat pe faptul ca judecatorul care a emis mandatele de arestare a pronuntat solutia in absenta inculpatilor, cu toate ca, potrivit legii, aceasta se face in prezenta lor.
Gelu Mudura si Pap Istvan au fost retinuti pe data de 10 ianuarie. In aceeasi zi, la ora 03.00, cei doi au fost prezentati instantei de judecata. Magistratul a spus ca se va pronunta in termen legal, adica a doua zi, cu privire la cererea de arestare formulata de anchetatori. Insa, acesta nu a stabilit un termen fix pentru pronuntare, la care ar fi trebuit sa fie prezenti atat inculpatii, cat si aparatorii lor.
Cei doi afaceristi au fost arestati in 11 ianuarie pentru 29 de zile, dupa o ancheta care a durat trei ani. Ei sunt acuzati de evaziune fiscala, spalare de bani, dare de mita, inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Pedeapsa pe care o risca inculpatii, in cazul in care vor fi gasiti vinovati, este de 15 ani de inchisoare.

Cele mai citite

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Hezbollah: Orice legătură cu Hashem Safieddine s-a pierdut

Contactul cu Hashem Safieddine, potenţial înlocuitor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost "pierdut" de la loviturile israeliene de vineri din apropierea Beirutului, care...

Klaus Iohannis la Sommet-ul Francofoniei: Acordăm o atenție deosebită oportunităților economice din spațiul francofon

Una dintre prioritățile majore ale Francofoniei o reprezintă educația și formarea tinerilor, a declarat președintele Iohannis la Paris Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă