13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialGazul se stinge frumos

Gazul se stinge frumos

– Mediesenii au reusit sa o incurce pe Dinamo Bucuresti, intr-un meci in care au demonstrat ca nu merita sa retrogradeze.

Nu mai este o surpriza pentru nimeni ca Gaz Metan Medias are unul dintre cele mai frumoase jocuri din prima liga. A dovedit-o si in meciul cu Dinamo Bucuresti, din week-end, cand elevii lui Cristian Pustai au dominat, cel putin o repriza, copios o echipa care vrea sa isi masoare puterile cu marile formatii ale Europei. Doar imprecizia de la finalizare si arbitrul Tiberiu Lajos i-au privat pe sibieni de o victorie pe deplin meritata asupra "cainilor rosii" care, pe langa moral, ar fi adus si trei puncte extrem de folositoare in clasament. Asa, insa, Boaru si compania au trebuit sa se multumeasca cu un singur punct, bun si acela in contextul in care, dintre cele patru echipe aflat pe locuri retrogradabile in acest moment, Gazul a fost singura care nu a iesit cu mana goala din aceasta etapa.

 

Totusi, distanta pana la primul loc care asigura ramanerea pe prima scena nu este una care sa-i linisteasca pe sibieni. "Acest punct este unul de moral pentru jucatorii mei, mai ales pentru cei tineri. Am avut un meci foarte greu, probabil cu viitoarea campioana, insa evolutia pe care am avut-o ne da motive sa speram pe mai departe. Acest meci ne ridica moralul pentru viitor, insa pacat ca nu am invins. Nu pot sa fiu ipocrit, totusi, si sa spun ca sunt suparat dupa acest rezultat. Din pacate, suntem departe de salvarea de la retrogradare", a recunoscut Pustai. Pe langa remiza din fata celor de la Dinamo, Gazul s-a mai ales, insa, cu ceva in urma acestui meci.

Paul Parvulescu l-a facut uitat pe vedeta din tur, Alexandru Curtean, dupa ce mijlocasul sibian a reusit in fata bucurestenilor cel mai bun meci al carierei sale. Totusi, autorul golului sibienilor este nemultumit de rezultatul inregistrat in fata liderului. "Nu conteaza prea mult ca am reusit sa marchez, ma bucur ca am putut sa-mi ajut echipa. Din pacate, pe ei i-au ajutat arbitrul. Nu ne-a fost deloc frica de Dinamo. Noi speram cu totii ca ne putem salva de la retrogradare", a declarat noua promisiune a Mediasului.

DEZAVANTAJ
In prima repriza a meciului de sambata, arbitrul Tiberiu Lajos nu a acordat un penalty celor de la Gaz Metan Medias dupa ce fundasul dinamovist, Cosmin Moti, aflat in careu, a respins o minge cu mana. Faptul ca ardelenii au fost dezavantajati la acea faza a fost recunoscut atat de catre fostul arbitru Ion Craciunescu, dar si de jucatorul bucurestenilor. "Atunci nu mi-am dat seama ca am atins balonul cu mana. Daca eram in locul lor si eu ceream lovitura de la 11 metri", a declarat Moti.

Cele mai citite

Șapte mașini lovite de o șoferiță pe o stradă din municipiul Focșani

O șoferiță din Vrancea a lovit șapte autoturisme parcate regulamentar pe o stradă din municipiul Focșani. „La data de 28.09.2024, în jurul orei 15.20, o...

Coreea de Nord critică ajutorul militar american acordat Ucrainei, considerându-l „o greșeală incredibilă”

Phenianul a denunțat ferm sprijinul militar de 8 miliarde de dolari anunțat de SUA pentru Ucraina, acuzând Washingtonul că escaladează tensiunile cu Rusia, o...

Un nou cutremur în zona Vrancea. Ce intensitate a avut

Un cutremur s-a produs duminică, 29 septembrie, la ora locală 15:23, în zona seismică Vrancea. Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă