17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialGara devastata de mineri a ramas in paragina

Gara devastata de mineri a ramas in paragina

» Gara din Petrosani a fost lasata in paragina dupa ce reprezentantii CFR au dotat cladirea degradata cu geamuri si usi termopan.

» Imobilul a fost devastat de mineri in 1991 si de atunci s-au mai facut doar mici reparatii.

» Turistii care vin in Parang sunt intampinati de un peisaj dezolant, dar oficialii spun ca, deocamdata, nu exista fonduri pentru repararea cladirii.

De mai mult de 10 ani, gara din Petrosani este aproape o ruina, dupa ce nimeni nu s-a mai ocupat de aspectul portii de intrare in Petrosani. In timpul mineriadei din 1991, ortacii din Valea Jiului s-au razbunat pe cladire din cauza ca ceferistii nu le-au pus trenuri la dispozitie ca sa plece in Bucuresti. De atunci, au fost facute doar mici reparatii, dar o suma importanta de bani a fost cheltuita pentru a dota cladirea degradata cu usi si geamuri termopan. Intre timp, imobilul a devenit raiul boschetarilor, desi Petrosaniul se pregateste sa devina statiune si sa primeasca 30.000 de turisti pe sezon. Fara geamuri, cu peretii plini de crapaturi si cu peroane din care timpul a muscat nemilos, asa se prezinta acum Statia CFR. Oamenii sunt nemultumiti de lipsa de implicare a autoritatilor si cred ca trebuie luate masuri urgente. "Este dezastru aici, stau acum sa ma adapostesc de soare, dar va spun sincer ca-mi este teama sa nu-mi cada ceva in cap.

 

Nu stiu cum de nu se ocupa nimeni sa faca ceva cu ea. Nu este nici macar o sala de asteptare", a declarat un calator. Reprezentantii CFR spun, insa ca nu au bani sa reabiliteze cladirea, care este cuprinsa de cativa ani intr-un program de reparatii capitale. "Fosta cladire de calatori a statiei CFR Petrosani este in reparatie capitala de cativa ani buni si de responsabilitatea reparatiei cladirii se vorbeste la nivelul Regionalei CFR Timisoara. Cladirea a fost de mai multe ori pusa in plan, dar nu s-au gasit bani suficienti. Am vrut sa incercam sa cerem sprijinul factorului politic local, in asa fel incat sa faca din poarta de intrare in orasul Petrosani un lucru de care sa-ti placa. Deocamdata, e vorba de bani, bani sunt si la calea ferata ca si in toata economia", a declarat Ioan Dobrica, seful Statiei CFR Petrosani.

Problema Statiei CFR din Petrosani a fost abordata si de politicieni, in campania electorala de anul trecut, care au promis o "eurogara", dar pana acum nimic nu s-a schimbat in aspectul portii de intrare in viitoarea statiune Petrosani. Asa ca turistii trebuie sa se multumeasca sa vada o cladire darapanata, in timp ce reprezentantii CFR Calatori au decis sa-si construiasca o noua casa de bilete si o minisala de asteptare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă