18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialGara Constanta va fi modernizata la standarde europene

Gara Constanta va fi modernizata la standarde europene

» Peroane adecvate care vor inlatura accesul anevoios pe scara in garniturile de tren.

» Pana in 2008, gara constanteana va avea o noua fata datorita modernizarilor care i se vor aduce.

» Pana in prezent a fost realizata doar fundatia anexelor viitoarei eurogari.

Investitia se va finaliza in decembrie 2008, iar gara cnstanteana va fi amenajata cu peroane adecvate care vor inlatura accesul anevoios pe scara in garniturile de tren. Chiar daca lucrarile se desfasoara anevoios, constantenii asteapta ca si acest colt de tara sa arate mai primitor. Fata garii constantene va fi schimbata radical. Pana in prezent a fost realizata doar fundatia anexelor viitoarei eurogari constantene.  Conducerea Regionalei CF Constanta este convinsa ca lucrarile vor fi finalizate la termenul stabilit, respectiv luna decembrie a anului viitor.
Constantenii si oaspetii, gratie acestei investitii mult-asteptate, vor avea toalete la standarde europene. Nu este nici un secret pentru nimeni ca aspectul garii de la mal de mare este dezolant, iar serviciile din interior sunt jenante. Decorul jalnic care te primeste in acest colt de tara iti aminteste de vremurile jalnice, de saracia de pe vremea de trista amintire. De grupurile sanitare nici nu mai are rost sa vorbim. CFR investeste 70 milioane de euro pentru ridicarea la standarde europene a garilor din tara, iar banii provin din credite externe. Aceste sume vor fi folosite pentru reamenajarea spatiilor comerciale, pentru investitii in parcari, alei de acces etc.

Modernizarea intregii statii

Potrivit lui Dorin Maer, directorul Diviziei Infrastructura din cadrul Regionalei CFR, proiectul urmareste modernizarea intregii statii, ceea ce inseamna  peroane, reamenajarea spatiilor comerciale, crearea de noi alei de acces, pavare. Chiar daca pana in  prezent doar 20% din lucrare a fost finalizata, oamenii sunt optimisti. Amintim ca pana la finele lui 2007, in douazeci de gari se vor face o serie de modernizari, iar in unele cazuri   modificari totale.

Dorin Maer, director Infrastructura in cadrul Regionalei CFR Constanta

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă