Jocurile de mobil reprezintă peste 90% din totalul de aplicații din Google Play și Apple Store, iar piața se află în continuă expansiune. Există jocuri de tip Action, Arcade, Puzzle, dar o categorie s-a diferențiat în ultimele luni și anume jocurile de tip strategie.
10. Plunder Pirate, pentru corsarul din tine
Jocul te duce cu gândul clar la Pirații din Caraibe, mai ales că este plin de culoare. Respectă elementele care țin de lumea obscură a piraților și corsarilor care au bântuit oceanele între secolele XVI – XVIII, și bineînțeles este vorba despre o comoară fabuloasă.
CITEȘTE ȘI: Tot ce trebuie să știi ca să ai jocul tău video personalizat
Firul epic al jocului e accesibil, tot ce aveți de făcut este să recrutați alți pirați și să apărați insula pe care o aveți ca și bază. Aici aveți de dezvoltat tot felul de anexe și ai nevoie de protecție și pază pentru că poți fi jefuit chiar tu de către pirații cu care mai devreme colaborai în anumite misiuni.
YOUTUBE
9. Monument Constructori – Alcatraz, pentru cei curioși
Un joc care îți aduce aminte de filmele din anii 70-80 ce aveau ca subiect evadările celebre din închisoarea Alcatraz, sau, mai recent, pelicula The Rock cu Sean Connery. Vorbim de un joc în care, așa cum spune și numele, trebuie să construiești.
Jocul este un amestec de noțiuni de economie și arhitectură, și scopul final este de a construi o închisoare, și nu orice închisoare ci vorbim de celebra Alcatraz, reduta inexpugnabilă din insula cu aceeași nume din apropiere de New York.
CITEȘTE ȘI: Cum arată compania care câștigă milioane de dolari din jocurile de mobil
Vorbim de zeci de niveluri și provocări pentru că, pentru construcția închisorii ai nevoie de resurse și pentru a aduna resursele, trebuie să construiești fabrici, magazine și să angajezi muncitori.
YOUTUBE
8. DomiNation, un joc al confruntărilor dintre națiuni
Jocul seamănă foarte mult cu proiecte de gaming precum Clash of Clans sau cu jocurile de pe PC de strategie de la începutul anilor 2000. Practic alegi un popor și îl dezvolți de la epoca de piatră până când ajungi să lansezi rachete pe lună.
CITEȘTE ȘI: Cum alegi jocurile de Android în funcție de telefon
Vorbim de o grafică modernă, mai bine definită decât elementele de gameplay de pe Pc-urile de la începutul secolului XXI. Evident că pe lângă partea de dezvoltare trebuie să ai grijă de așezare, oraș, cetate pentru că vor veni cotropitori, năvălitori și dacă nu ești atent te poți învârti în cerc sau poți să faci ca Sisif și să reconstruiești aceeași națiune de zeci de ori.
YOUTUBE
7. Hero Sky, pare un fel de Hercule din copilărie
Jocul , chiar dacă ai fi tentat să crezi că vrea să fie o analogie cu arhicunoscutul Heroes 3, este mai curând un fel de Hercule din anii 90 dar varianta strategie și o grafică 3D net superioară.
CITEȘTE ȘI: Spune ce vrei să faci în vacanță ca să îți spun ce telefon ți se potrivește
Jocul poate fi ușor împărțit în trei părți – construcția provinciei, unde vă puteți alătura armatei, colecta resurse pentru modernizarea echipamentelor, a doua parte – bătăliile în sine, al căror scop este de a elibera preotese captive în diferite temple. A treia componentă este un joc de tip adventure expansion, unde trebuie să descoperi tărâmuri noi și să înțelegi zeitățile din acele locuri.
YOUTUBE
6. Allies in War, atunci când n-ai timp de Medal of Honor sau Call of Duty
Jocul despre cel de-al doilea război mondial are la bază o strategie intuitivă despre misiunile din timpul războiului dintre britanici, francezi și aliații pe de o parte și naziștii de cealaltă parte. Vorbim de o repunere în scenă a misiunilor din jocul Medal of Honor din anii 2003-2005.
CITEȘTE ȘI: Galerie foto – Cum arată tancul cu care Rusia vrea să sperie Occidentul
Chiar dacă n-are nimic deosebit și neobișnuit, este unul dintre jocurile de strategie cel mai apropiat de realitate. Vorbim practic de o armată puternică care se află sub controlul tău, de misiuni cheie pe toate continentele și de provocări din partea inamicilor pentru că nicio misiune nu seamănă cu precedenta.
YOUTUBE
5. Cloud Raiders, o incursiune intr-o fantezie
Jocul a fost conceput inițial ca și strategie cu elemente de acțiune, dar, sesizezi că partea de acțiune e mai mult indusă pentru că scopul tău e de a dezvolta ambarcațiuni zburătoare și are mai puține confruntări. Unul dintre punctele forte ale jocului este grafica, ceea ce înseamnă că se recomandă un telefon OctaCore pentru ca motorul de gameplay să ruleze la resurse maxime.
Vorbim de un joc de tip fantezie unde terenul de joacă este o țară îndepărtată cu insule care plutesc în genul celor din Avatar. Jocul te duce cu gândul și la ultima ecranizare cinematografică a romanului lui Dumas „Cei trei Mușchetari” când avem scena cu acele bărci care zboară. Practic, misiunea ta e sa dezvolți insula unde ești tu antamat și să cucerești celelalte insule cu flota ta de vase zburătoare.
YOUTUBE
4. Toy Rush, de dragul copilăriei
Jocul este unul dintre cele mai colorate din seria platformelor de tip strategie. Mai mult decât atât, e unul dintre puținele care îmbină într-un mod creativ modulul de tip Arcade, Action și strategia. În plus, jocul combină foarte inteligent elemente de strategie și de colecție, pentru că scopul este de a colecta jucării și de a le pune la bătaie! Luptele sunt foarte colorate și zgomotoase, iar partea și mai interesantă sunt detaliile cu care sunt construite fiecare jucărie.
Îți poți personaliza armata și o poți construi doar dintr-o tipologie de creaturi. Pot fi urși, rechini, unicorni,, hipopotami, broaște și multe animale. În plus, fiecare jucărie are tipul ei de arme de la gume de mestecat la sticle, bile explozive și tot felul de alte elemente pirotehnice.
YOUTUBE
3. Age of Sparta, varianta filmului 300, doar că e joc
Încasările pentru acest joc au depășit10 milioane de euro, iar cele mai multe dintre ele s-au înregistrat în preajma lansării din cinema a ultimului film din seria 300. Explicația este plauzibilă pentru că jocul îmbină perfect elementele de strategie cu scene de luptă. Vorbim de un joc care redă fidel Sparta acelor vremuri, cu clădiri, viaducte, un loc unde tu trebuie să ai grijă de armată și să cumperi sulițe, scuturi, topoare și să cumperi sclavi pe care să-i transformi în soldați.
YOUTUBE
2. The Hobbit, doar dacă ai citit cărțile și ți-au plăcut filmele
Strategia din spatele jocului e gândită clar pentru cei care au văzut filmele și au citit cărțile pentru că vei avea misiuni sau te vei lovi de noțiuni pe care n-ai avea cum să le înțelegi dacă nu cunoști istoricul din spatele jocului. The Hobbit n-are nicio legătură cu jocul de tip action aventure din 1998-1999.
CITEȘTE ȘI: Află cum poți câștiga mii de euro comentând meciuri de Counter Strike
De data asta trebuie să cauți aliați în Pământul de Mijloc, să te lupți cu hoardele de spiriduși și orci în timp ce trebuie să dezvolți așezări. Interesant este că are modul multiplayer așa că poți delega sarcinile alături de prietenii tăi de joc că să nu fii nevoit să fi multitasking și să pierzi.
YOUTUBE
1. HEARTSTONE, pentru că e sport să-l joci
Nu e întâmplător că acest joc se află, nu numai pe podium ci și pe locul 1. Deja Heartstone este un fenomen, este înregistrat ca și sport electronic iar descărcările pe mobil și tablete cu android pur și simplu au explodat.
Ultimele cifre arată că a fost descărcat de peste 20 de milioane de persoane și cifrele continuă. Jocul nu e o strategie clasică, dar presupune mecanisme de gândire dincolo de cărțile de joc și personaje.
CITEȘTE ȘI: Cum arată un jucător de Heartstone, campion mondial și sportiv afiliat
YOUTUBE