17.1 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Navele NATO părăsesc Marea Neagră

GALERIE FOTO. Navele NATO părăsesc Marea Neagră

Navele grupării Standing NATO Maritime Group Two (SNMG2) , care au desfășurat exerciții în Marea Neagră, se vor întoarce în Marea Mediterană, a anunțat astăzi Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM).

De la începutul acestei luni, navele SNMG2 s-au antrenat împreună cu alte forțe militare din România, Bulgaria și Turcia, atât în apele internaționale cât și în apele teritoriale ale statelor NATO.

Gruparea SNMG2 este formată din șase vase militare: crucişătorul american USS Vicksburg (navă comandant), fregatele Fredericton (Canada), Turgutreis (Turcia), Aliseo (Italia) și Regina Maria (România) și nava auxiliară Spessart (Germania).

În plus, pe timpul manevrelor din Marea Neagră, la SNMG2 s-au alăturat alte patru nave românești: fregata Mărășești, dragorul Alexandru Axente, corvetele Eugeniu Roșca și Eustațiu Sebastian. De asemenea, Forțele Aeriene Române au trimis trei avioane de luptă MiG 21 LanceR de la Baza Aeriană 86.

Navele aliate au realizat proceduri de luptă antiaeriană și împotriva navelor de suprafață, precum și exerciții de comunicații.

Trageri cu muniție de război

Potrivit comunicatului NATO, anumite forțe militare au executat tiruri cu muniție de război. Alte unități au exersat proceduri de luptă antiaeriană împotriva avioanelor românești MiG.

„Asemenea exerciții ne permit să creștem interoperabilitatea și ne fac capabili să susținem orice misiune pe care NATO ne-o va încredința în viitor”, a explicat locotenent – comandorul Matthew Hamm, ofițerul de operații al navei comandant Vicksburg.

Citește și: FOTO. Forțele NATO se antrenează în Marea Neagră. Ce avioane trimite Rusia împotriva lor

Comandamentul MARCOM a precizat astăzi că navele SNMG2 vor reveni în Marea Mediterană „cel mai târziu luna viitoare”. SNMG2 își va relua misiunile de patrulare în Mediterana, până la o nouă serie de exerciții multinaționale.

SNMG2 este o flotă capabilă să execute acțiuni de control pe mare, acțiuni de luptă antisubmarin și de luptă antiaeriană.

SNMG2 este una dintre cele patru grupări navale ale NATO din Europa, toate aflate în subordinea Comandamentului MARCOM.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Kevin de Bruyne s-a accidentat și e incert pentru derby-ul cu Arsenal!

Căpitanul lui Manchester City, Kevin De Bruyne, a suferit o nouă accidentare în meciul din Liga Campionilor contra lui Inter Milano, reluând un șir...

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...

Ședință de urgență la Ministerul Mediului, în contextul debitelor Dunării

La ședință participă reprezentanți de la Apele Române și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Reprezentanții instituțiilor care urmăresc cotele Dunării vor merge în...
Ultima oră
Pe aceeași temă