Exhale Alcooltest pare un dispozitiv obișnuit. Nu e singurul aparat de pe piață care detectează concentrația de alcool din aerul expirat și care te anunță să NU te mai urci la volan. Însă Exhale nu e doar un aparat. Este un gadget intuitiv în toată puterea cuvântului, atașat unei aplicații de ANDROID și cu un soft care îi permite mult mai multe lucruri. Dispozitivul a fost conceput de către o echipă de studenți: Flavius Târnăcop, Irina Goșu, Radu Stănescu, Cristian Ojog și Cosmin Dragomir.
Exhale se conectează cu ajutorul celei mai noi tehnologii Bluetooth 4.0 cu smartphone-ul tău. Singura condiție este ca sistemul de operare de pe telefon să nu fie mai vechi de Android Jelly Beam. Cu senzoriI de măsurare alcool de înaltă precizie și un design inteligent redus de energie, dispozitivul este capabil să ruleze până la 50 de utilizări pe un singur ciclu de baterie. Proiectat pentru a fi extrem de portabil, dispozitivul include, de asemenea, o baterie litiu-ion reîncărcabilă extrem de fiabilă, prin intermediul unei mufe standard de tip port Micro-USB.
„Nu este un alcooltest ca și în comerț, pentru că ascunde o interfață inteligentă, circuite integrate. Exhale are mai multe funcții decât un simplu aparat care să detecteze alcool-ul din sânge. Învață despre organismul tău și știe să iți dea cele mai relevante feed-back-uri”, ne-a dezvăluit Irina Goșu.
CITEȘTE ȘI: WylioDrin, programul românesc de succes din spatele plăcilor Intel Galileo
Odată conectat, Exhale împreună cu aplicația interconectată, îți spun mult mai multe informații decât o face un aparat din aceeași clasă. De exemplu, un alcooltest obișnuit îți dă o valoare exactă a alcoolemiei, dacă este electronic sau se aprinde un LED roșu care să te atenționeze să nu mai bei.
În schimb, cu ajutorul Exhael, primești informații atât legate de nivelul de alcool din aerul expirat dar și o valoare legată de nivelul de alcool din sânge. Aplicația învață în timp real funcțiile corpului dumneavoastră și cu ajutorul unor parametrii poate oferi informații precise. Aplicația de exemplu îți poate spune cât să mai bei sau cât să nu mai bei, cât timp trebuie să aștepți ca să te poți așeza la volan sau ce trebuie să consumi pentru ca nivelul de alcool din sânge să scadă.
„Montenan este doar un proiect, pentru că am avea nevoie de o investiție de cel puțin 150.000 de dolari ca să-l lansăm pe piață„, ne-a mărturisit Flavius.
Citește și: Clepsisoft, o nouă paradigmă în domeniul securității cibernetice
Cine sunt tinerii din spatele proiectului ?
Flaviu Tîrnăcop a câștigat mai multe concursuri de robotică și a făcut parte din echipele care au participat la NASA Lunabotics. De asemenea, a participat și la BlackSea ROV, un alt concurs Internațional de inventică și robotică.
Irina Goșu a participat la BlackSea ROV. Atunci când nu se ocupă de programare este atrasă de pictură.
Radu Stănescu este pasionat de structuri de modelare 3D. El a fost cel care a inspirat design-ul pentru a fi printat 3D. A câștigat numeroase concursuri de design și știe să lucreze în 3D Max, V-ray și experiență Photoshop.
Cristian Ojog este programator și a câștigat mai multe concursuri de programare. Se ocupă de aplicații de Android și testează funcționalitatea și simplitatea altor soft-uri de programare.
Cosmin Dragomir a început să se ocupe de programare de la liceu. A fost invitat la Google Android Camp Londra și s-a implicat în dezvoltarea aplicației pentru EXHALE.