19.8 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Corvette-ul istoric, înghițit de un crater, a fost restaurat. Ce...

GALERIE FOTO. Corvette-ul istoric, înghițit de un crater, a fost restaurat. Ce au descoperit mecanicii!

Chevrolet a terminat restaurarea Corvette-ului istoric, salvat după ce a fost înghițiat de un crater uriaș, format sub Muzeul Național Corvette. Modelul Corvette cu numărul un milion este gata de a fi din nou expus, la un an și jumătate după incident.

Muzeul Național Corvette din Kentuky (SUA) a fost la un pas să fie înghițit de pământ, după ce întreaga sa podea s-a prăbușit într-un crater gigantic. Nu mai puțin de 8 mașini istorice au căzut în groapa formată, ele fiind ulterior salvate.

Restauratorii de la GM Design Center, din Michigan, au avut parte de o surpriză atunci când au dezasamblat modelul fabricat în 1992. Mai multe componente erau semnate de toți angajații implicați în procesul original de asamblare a mașinii, având în vedere că, la acea dată, modelul marca un milion de Corvette-uri produse.

Procesul de restaurare a devenit cu atât mai dificil, deoarece componentele semnate nu au mai putut fi înlocuite, optându-se pentru repararea lor. Corvette-ul cu numărul 1 milion a fost unul dintre modelele cel mai grav afectate de surparea podelei din muzeu, astfel că a fost nevoie de un an de zile pentru restaurarea sa.

Modelul a avut norocul ca, în timpul căderii în groapă, motorul și sistemul de transmisie să nu sufere de pagube majore. Astfel motorul de 5,7 litri încă mai poate „torce” în stilul său caracteristic, chiar şi după acest incident.

Dintre cele opt modele avariate, două au fost deja restaurate, unul se află în curs de a fi readus la viață, iar cinci ar putea fi expuse într-o secțiune specială a muzeului, ca mașini avariate. 

Citește și VIDEO. Noul Porsche Panamera, la teste aproape de Nurburgring. Imagini spion cu berlina germană

 

Cele mai citite

Rusia dă vina pe SUA pentru situaţia explozivă din Orientul Mijlociu

Rusia a afirmat marţi că situaţia explozivă din Orientul Mijlociu demonstrează "eşecul total" al politicii americane în regiune şi "neputinţa" Washingtonului de a preveni...

Numărul contractelor pe salariul minim a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii cinci ani

Numărul contractelor de muncă plătite cu salariul minim pe economie a scăzut semnificativ în luna septembrie 2024, ajungând la 1,09 milioane, cea mai mică...

Barometru: 70% dintre antreprenori anticipează creșterea impozitului pe venit în următoarele 12 luni

Aproximativ 70% dintre antreprenorii români se așteaptă ca impozitul pe veniturile salariale să crească în următorul an, iar două treimi estimează o majorare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă