Există însă mari incertitudini și în privința noii soluții, pentru că energia termică ar urma să fie produsă la Electrocentrale Galați, căreia Romgaz și Transgaz i-au cerut intrarea în faliment.
După ce au îndurat frigul din apartamente din cauza intrării în colaps a sistemului de termoficare, de la 1 aprilie gălățenii au rămas și fără apă caldă. Administratorii CET-ului Electrocentrale, aflat în insolvență, au refuzat să mai furnizeze agent termic pentru prepararea apei calde pentru a nu mări și mai mult pierderile din exploatare. CET-ul are în dotare numai CAF-uri (cazane pentru producerea apei fierbinți) de peste 400 mc/h, iar consumul necesar pentru prepararea apei calde menajere era de numai 50 mc/h. Pentru a putea funcționa, CAF-urile trebuiau încărcate pentru a produce 150 mc/h și, în consecință, pentru producerea numai a apei calde menajere era produsă o cantitate de agent termic de 3 ori mai mare decât cea necesară, 60% fiind pierderi.
Primarul Marius Stan a găsit o variantă pentru asigurarea apei calde menajere peste aproximativ 3 luni, prin achiziționarea unui CAF second-hand, de la Brăila. Dar dacă în urmă cu 2-3 săptămâni se discuta despre cumpărarea și instalarea unui CAF la punctul termic din Țiglina 2, de unde să fie distribuită apa caldă în întreg orașul, noul CAF va fi instalat la Electrocentrale.
„Prin amabilitatea domnului primar Simionescu, am găsit, mai aproape decât credeam, un CAF pe care dânșii l-au scos din uz după ce în urmă cu doi ani au permis tuturor consumatorilor debranșarea de la sistemul centralizat. CAF-ul respectiv este în condiții excepționale, am fost miercuri și l-am văzut împreună cu specialiștii de la CET. Se pliază pe condițiile pentru CAF-ul pe care noi voiam să îl achiziționăm pentru punctul termic din Țiglina 2. Diferența este că în loc să investim 1,5 milioane de euro, acest CAF, cu tot ce înseamnă pompe și agregate complementare, costă maximum 1,2 milioane de lei. Timpul de derulare a procedurilor de achiziție și timpul de demontare și remontare la Galați ar fi, potrivit specialiștilor, de aproximativ 3 luni”, a declarat Marius Stan.
Există posibilitatea ca și după ce noul CAF va produce energia termică pentru furnizarea apei calde furnizarea să fie întreruptă deoarece Electrocentrale este în insolvență și recent doi dintre creditori, Romgaz și Transgaz, au cerut instanței declararea falimentului Electrocentrale. Dacă noul cazan era exploatat de municipalitate, nu mai exista acest risc.