7.3 C
București
marți, 24 decembrie 2024
AcasăSpecialFurtul de apa, infractiunea zilei

Furtul de apa, infractiunea zilei

In urma cu peste doi ani, in cadrul Regiei Autonome Judetene de Apa Constanta s-a infiintat Corpul de Control. Acest compartiment a aparut ca o necesitate pentru eficientizarea actului de control in vederea asigurarii utilizatorilor cu apa de cea mai buna calitate, in conformitate cu contractele de furnizare/prestare a serviciilor de apa si canalizare.
Reprezentantii Corpului de Control au obligatia de a depista pierderile de apa, de a verifica modalitatea in care au fost remediate defectiunile semnalate la instalatiile proprii pentru prevenirea si inlaturarea consecintelor si pagubelor si, nu in ultimul rand, de a depista utilizatorii rau-platnici, pe cei ce nu respecta clauzele contractuale si bransamentele clandestine. Astfel, saptamanal, reprezentantii Corpului de Control efectueaza zeci de controale atat in municipiul Constanta, cat si la nivelul localitatilor din judet, unde regia asigura serviciul de alimentare cu apa potabila si canalizare. De cele mai multe ori, controalele efectuate la abonati scot la iveala bransamente ilegale si furturi de apa potabila, furturi ce diminueaza considerabil incasarile regiei si pun in pericol mentinerea sistemului de alimentare cu apa la parametri optimi.
Saptamana trecuta, reprezentantii Corpului de Control au efectuat 22 de actiuni de control, in special la nivelul agentilor economici din Constanta. Desi pare greu de crezut, la majoritatea agentilor economici verificati actiunile au scos la iveala bransamente necontorizate si aparate de masura a consumului de apa blocate sau cu verificarea metrologica expirata. In zona Boema, la parterul blocului ST 8, la societatile „Micronik Design”, „Bizart Grup”, „Stefiani”, „Agentia Loto – Prono”, „Dranmina” si SC „Pial 2000”, reprezentantii Corpului de Control au descoperit ca apometrele acestor unitati nu erau sigilate. In plus, la unele societati, contorii erau montati pe verticala si aveau verificarea metrologica expirata. Tot in Constanta, pe strada Avram Iancu, la numarul 20, unde se afla mai multe spatii de locuit, echipele de control au constatat ca facturarea in sistem pausal era in defavoarea regiei, pentru ca abonatii de aici declarasera un numar mai mic de membri ai familiilor respective.
Pe strada Siretului, au fost descoperite mai multe familii care s-au rebransat ilegal la sistemul de alimentare cu apa potabila, desi fusesera debransate din cauza datoriilor.
In localitatea Tuzla, pe strada Aviatorilor la numarul 73, la casa unui abonat, s-a gasit un bransament nou nedeclarat si necontorizat. In urma actiunilor de saptamana trecuta, au fost intocmite procese-verbale de constatare in valoare de aproape 8.000 RON.

Cele mai citite

Astronauți aflați în spațiu, mesaj de Crăciun – VIDEO

Patru astronauți ai NASA, aflați în continuare pe Stația Spațială Internațională (ISS), au trimis un mesaj de Crăciun din spațiu, după ce o misiune...

Acord istoric în industria auto: Honda, Nissan și Mitsubishi își unesc forțele

Producătorii japonezi de automobile Honda și Nissan au anunțat intenția de a fuziona, formând astfel al treilea cel mai mare producător auto din lume,...

Elena Lasconi dezlănțuită la adresa Guvernului Ciolacu 2

România nu se poate schimba în bine cu aceiaşi oameni la butoane, care fac aceleaşi lucruri, a declarat luni seara preşedintele USR, Elena Lasconi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă