23.8 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăSpecialFuneriu: Universităţile, obligate să ţină evidenţa studenţilor după terminarea studiilor

Funeriu: Universităţile, obligate să ţină evidenţa studenţilor după terminarea studiilor

Universităţile au obligaţia, conform legii educaţiei, să ţină evidenţa studenţilor şi să urmărească ce se întâmplă cu aceştia după terminarea studiilor, iar celor care nu produc ceea ce piaţa cere li se va retrage finanţarea, a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, citat de Mediafax.

Clasificarea universităţilor şi ierarhizarea programelor de studii vor permite ca finanţarea să fie făcută în funcţie de performanţă, iar capacitatea unei universităţi de a produce absolvenţi pentru piaţa muncii va duce la concentrarea resurselor acolo unde este calitate, a spus ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

‘Universităţile au obligaţia, conform legii educaţiei, să ţină evidenţa studenţilor, să vadă ce se întâmplă cu aceştia. Este foarte simplu să completezi formulare online, chestionare. Universităţile au această obligaţie”, a spus Daniel Funeriu.

Acest lucru se practică în marile universităţi ale lumii, cu rezultatul direct al stabilirii foarte clare a strategiilor de dezvoltare pe care universitatea le urmăreşte. Un student nu va alege o universitate, nu va merge la o specializare care ulterior, nu-i va aduce oportunitatea găsirii unui loc de muncă, potrivit ministrului.

„Se va retrage finanţarea pentru secţiile universităţilor care nu produc ceea ce piaţa cere”, a subliniat Daniel Funeriu.

Cele mai citite

Prezidențiale: ”Votați-mă, sunt Ciolacu!” – Academia Catavencu

O satiră despre promisiuni mari și realizări mici în politica românească Sunt Ciolacu. Marcel Ciolacu.Agentul 7,03 de când mi am luat bacu'.Revoluțiar de covrig...

Veste șocantă în fotbalul românesc! Asociația de Fotbal a Municipiului București a fost radiată de instanță

Cutremur în fotbalul românesc! AMFB a fost dizolvată de instanță, marcând o victorie pentru contestarii lui Răzvan Burleanu și deschizând calea unor posibile schimbări...

VIDEO Tânăr de 25 de ani arestat preventiv pentru că a vândut droguri minorilor

Un tânăr de 25 de ani, din județul Gorj, a fost arestat preventiv, sub acuzația de trafic de droguri de risc, în formă continuată. ...
Ultima oră
Pe aceeași temă