15.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialFuneriu: Pricopie transmite un mesaj devastator

Funeriu: Pricopie transmite un mesaj devastator

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, la Oradea, după ce actualul ministru, Remus Pricopie, a anunţat că admiterea la liceu se va face cu minimum media cinci, din 2015, că acesta transmite un mesaj „devastator” şi că indică şcolile profesionale ca „rută a eşecului”.

„Domnule ministru, citiţi Legea învăţământului. Acolo sunt prevederi privind intrarea la liceu. Domnul ministru face un lucru dăunător. Îl invit să transmită un alt mesaj, pentru că el transmite un mesaj devastator, greşit, că învăţământul profesional este o rută a eşecului. Azi, ministrul Educaţiei a dat un mesaj dezastruos pentru învăţământul românesc, spunând practic că învăţământul profesional este o rută a eşecului. Adevărul este însă că învăţământul profesional trebuie reabilitat, că tinerii care urmează şcolile profesionale pot învăţa profesii care să le asigure încă din timpul pregătirii un loc de muncă”, a spus Daniel Funeriu.

Citeşte şi Pricopie: Admiterea la liceu se va face, din 2015, cu medie de minimum 5

Fostul ministru a afirmat că învăţământul profesional „a fost omorât de madam Ecaterina Andronescu” în Guvernul Năstase, pentru a permite industriei universităţilor private să înflorească, încorporând cât mai mulţi studenţi, chiar dacă erau slab pregătiţi.

Daniel Funeriu a ad[ugat, însă, că susţine măsura anunţată de ministrul Remus Pricopie privind obligativitatea înscrierii la grădiniţă a copiilor în vârstă de cinci ani.

„Susţin această măsură, privind obligativitatea grupei mari la grădiniţă pentru copiii de 5 ani. Văd că, în sfârşit, după ce m-a înjurat pentru introducerea clasei pregătitoare, USL a înţeles cât de utilă este pregătirea copilului de la o vârstă cât mai mică, şi iată că acum ei vor să meargă mai departe cu acest principiu. Susţin cu tărie acest lucru, dar atunci madam Andronecu şi USL urlau din toţi rărunchii”, a declarat Daniel Funeriu.

Admiterea în liceu se va face, din 2015, cu medie de minimum cinci, a anunţat, joi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care a precizat că intervalul de doi ani până la intrarea în vigoare a reglementării este necesar pentru pregătirea acesteia.

Cele mai citite

Metode naturiste de tratament pentru psoriazis. Cât de eficiente sunt și la ce rezultate să te aștepți?

Psoriazisul este o afecțiune autoimună cronică a pielii care afectează milioane de oameni la nivel mondial, care se manifestă prin erupții cutanate roșii,...

Scene apocaliptice la Zaporojie după atacul Rusiei: „Maşinile au luat foc, copacii au fost puşi la pământ”

Rusia a atacat din nou Ucraina cu valuri de drone. La Kiev, asaltul a durat cinci ore. Bombardamentul a avut loc în ziua în...

Forțele israeliene emit un avertisment pentru sudul Libanului în contextul confruntărilor cu Hezbollah

Forțele israeliene au emis un avertisment adresat locuitorilor din sudul Libanului, în contextul intensificării confruntărilor armate din zonă, potrivit declarațiilor unui purtător de cuvânt,...
Ultima oră
Pe aceeași temă