15.2 C
București
vineri, 4 octombrie 2024
AcasăSpecialFrigul scoate hotii la furat de lemne

Frigul scoate hotii la furat de lemne

BISTRITA-NASAUD. Numarul cazurilor de furturi de lemne a crescut, in ultima perioada, in Bistrita-Nasaud din cauza temperaturilor scazute. Purtatorul de cuvant al IJP, inspectorul Simona Chindea, a afirmat ca, in urma unei verificari facute, miercuri, de politistii din Ilva Mare, au fost prinse doua persoane care transportau lemne de foc in valoare de circa 10 milioane de lei vechi.
Oamenii legii au confiscat lemnul si i-au amendat pe cei doi in baza Legii nr. 31/2000 cu 4 milioane de lei vechi. Un al treilea taietor de lemne, care avea asupra lui peste 5 metri cubi, s-a ales cu dosar penal.
Potrivit sursei citate, in aceeasi zi, pe str. Vasile Nascu din Nasaud, agentii de la circulatie au oprit pentru control o autoutilitara MAN, condusa de Aurel S. (21 ani), din comuna Sant, care transporta material lemnos fara a detine aviz de insotire a marfii, in cantitate de 9,4 mc, cu valoarea de 34 de milioane de lei vechi. In cauza s-a intocmit proces-verbal de confiscare a materialului lemnos, iar conducatorul auto a fost sanctionat cu amenda de 10 milioane de lei vechi. In urma verificarii autoutilitarei s-a stabilit ca aceasta era radiata din circulatie din anul 2004, iar conducatorului auto i s-a intocmit si dosar penal pentru coducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu numere de inmatriculare false. Cercetarile continua de Politia orasului Nasaud. Potrivit bilantului activitatii IJP pe anul 2005, furturile de lemne au creat mari probleme autoritatilor, ponderea cazurilor fiind de doua treimi din numarul dosarelor instrumentate de politisti.

Cele mai citite

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

FCSB a învins în deplasare pe PAOK Salonic cu 1-0(1-0) în 10 oameni

FCSB a obţinut o victorie mare cu echipa greacă PAOK Salonic, cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Stadionul Toumba din Salonic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă