7 C
București
marți, 22 octombrie 2024
AcasăSpecialFrauda on-line de 300.000 de dolari

Frauda on-line de 300.000 de dolari

– Un grup format din noua tineri din judetul Salaj a furat sume consistente, din conturile unor americani si britanici

Politistii de la Brigada de Comba-tere a Criminalitatii Organizate si Antidrog din Cluj, impreuna cu procurorii salajeni, au reusit sa anihileze o retea de tineri care au golit conturile bancare ale unor americani si britanici. Valoarea totala a fraudelor se ridica la aproximativ 300.000 de dolari americani, spune procurorul Dan Burdusan.
Tinerii colectau datele utilizatorilor de carduri cu ajutorul Internetului, apoi clonau cardurile. Practic, ei adunau datele de pe carduri cu ajutorul unor site-uri care imitau paginile web ale bancilor la care aveau deschise conturi victimele tinerilor din Salaj. Comisarul Dragos Gheorghe de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog din Cluj spune ca investigatia a inceput in noiembrie 2006, la cererea FBI.

Tinerii extrageau banii din bancomate din Zalau, Cluj, Oradea si simleul Silvaniei. "Alegeau bancomatele fara camere de supraveghere video, ca sa nu poata fi recunoscuti", a spus comisarul Gheorghe. Politistii au gasit in bancomate o serie de carduri clonate care au fost inghitite. Fiecare tanar avea laptop si un aparat pentru confectionarea cardurilor, cumparat din Statele Unite ale Americii, pentru sume cuprinse intre 500 si 1.000 de dolari.  
Cinci tineri sunt cercetati in stare de arest preventiv, iar restul au primit interdictia de a parasi localitatea in care locuiesc. Ei risca o pedeapsa cuprinsa intre trei si 15 ani de inchisoare.
Tinerii si-au recunoscut faptele. Unii dintre ei au cerut instantei sa primeasca in arest un calculator, pentru ca au spus ca au devenit dependenti de aparatele lor. Tribunalul Salaj a respins aceasta cerere.

Cele mai citite

Rusia acuză Occidentul de amestec în alegerile din Republica Moldova și respinge acuzațiile ce i se aduc

Rusia a respins acuzaţiile de imixtiune în afacerile interne ale Republicii Moldova şi a denunţat amestecul occidental în alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea...

Creșteri record de profit pentru câteva sectoare din România. În top, construcțiile, IT-ul și cercetarea

Ritmul de creştere a variat de la aproa­pe 80% la circa 165% În ultimii cinci ani, 15 sectoare din economia României au înregistrat creșteri semnificative,...

O șoferiță a provocat un accident cu 13 mașini pe șoseaua Mihai Bravu din Capitală

Accident în lanţ în Capitală. O şoferiţă, căreia i s-ar fi făcut rău la volan, a pierdut controlul maşinii şi a lovit nu mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă