22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialFotografa Jodi Bieber a câştigat World Press Photo Award 2010

Fotografa Jodi Bieber a câştigat World Press Photo Award 2010

Fotografa sud-americană Jodi Bieber a câştigat World Press Photo Award 2010, pentru fotografia care prezenta portretul unei femei afgane, desfigurată pentru că părăsise casa soţului său, informează AFP, potrivit Mediafax.

Publicată pe coperta Time Magazine pe 1 august 2010, fotografia lui Jodi Bieber o prezintă pe Bibi Aisha, o femeie afgană căreia talibanii i-au tăiat nasul şi urechile pentru că a părăsit casa soţului ei.

Abandonată după ce a fost mutilată, Bibi Aisha, al cărei păr negru, acoperit de o eşarfă, ascundea urechile mutilate, a fost îngrijită şi salvată de organizaţiile umanitare americane şi apoi a fost operată în Statele Unite.

La ediţia din 2010 a World Press Photo Award, competiţie care a avut loc la Amsterdam, au fost înscrise 108.059 fotografii.

World Press Photo este o organizaţie non-profit cu biroul central la Amsterdam, Olanda. Fondată în 1955, asociaţia este cunoscută pentru organizarea unuia dintre cele mai prestigioase concursuri anuale de fotografie de presă, World Press Photo Awards.

Cele mai citite

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Femeie găsită carbonizată într-o casă cuprinsă de un incendiu

O tragedie a avut loc în comuna Laza, județul Vaslui, unde o femeie de 50 de ani a murit carbonizată în propria locuință în...
Ultima oră
Pe aceeași temă