18.2 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. Ziua Armistiţiului, 93 de ani de la sfârşitul Marelui Război

FOTO. Ziua Armistiţiului, 93 de ani de la sfârşitul Marelui Război

Ziua Armistiţiului este marchează încheierea Primului Război Mondial, de ceremonii şi depuneri de coroane în întreaga lume.

În fiecare an, o ceremonie importantă se desfăşoară la Verdun, în nord-estul Franţei, unde trupele franceze şi cele germane au luptat timp de mai mult de opt luni. Bătălia a fost cea mai îndelungată din Primul Război Mondial, iar Verdunul a devenit ulterior un simbol al reconcilierii franco-germane.

Nici unul dintre militarii care au luptat la Verdun nu se mai află în viaţă, punctul central al ceremoniei fiind osuarul, unde se află osemintele a 130.000 de soldaţi care au murit în luptă.

Cei patru ani de război între trupele germane şi cele aliate s-au soldat cu moartea a circa 20 de milioane de persoane şi redesenarea hărţii Europei.

Nici unul dintre militarii care au luptat la Verdun nu se mai află în viaţă, punctul central al ceremoniei fiind osuarul, unde se află osemintele a 130.000 de soldaţi care au murit în luptă.

La ora locală 11.11 (Verdun) (12.11, ora României) se ţine un moment de reculegere, pentru a marca momentul – al 11-lea minut din cea de-a 11-a oră a celei de-a 11 zile a lunii a 11-a – în care a intrat în vigoare armistiţiul ce a pus capăt războiului. 

Cele mai citite

Valea Oltului, închisă din nou în reprize

Tronsoanele vizate sunt între Râmnicu Vâlcea și Sibiu, pe DN7 Trei tronsoane vor fi afectate de lucrări de stabilizare a versanților și de îndepărtare a...

Companiile aeriene datorează despăgubiri de 2 miliarde de euro pasagerilor din UE pentru zboruri întârziate sau anulate în această vară

Companiile aeriene din Uniunea Europeană ar trebui să plătească aproximativ 2 miliarde de euro despăgubiri pasagerilor afectați de întârzieri sau anulări de zboruri din...

Bărbat bătut până la inconștiență de o mamă și fiul ei

Agresiunea a avut loc pe o stradă din sectorul 5, la primele ore ale dimineții Agresorii au fost deranjați de faptul că victima aduna PET-uri...
Ultima oră
Pe aceeași temă