13.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. David Cameron vizitează o tabără libaneză de refugiaţi sirieni

FOTO + VIDEO. David Cameron vizitează o tabără libaneză de refugiaţi sirieni

 Premierul britanic David Cameron a vizitat o tabără de refugiaţi, în Liban, în contextul crizei imigranţilor cu care se confruntă Europa, informează Mediafax.

Cameron, care se află la prima sa vizită în Liban în calitate de premier, s-a întâlnit cu membrii unei familii din tabăra din Valea Bekaa. Aceştia urmează să fie aduşi în Marea Britanie.

„Am vrut să vin aici, pentru ca să văd şi să aud eu însumi poveştile refugiaţilor”, a declarat el, conform BBC.

Marea Britanie urmează să primească până la 20.000 de refugiaţi sirieni în următorii cinci ani, a anunţat Cameron anterior, luna aceasta.

El l-a desemnat pe Richard Harrington în funcţia de ministru pentru refugiaţi sirieni, pentru a se asigura că cei care vor sosi în ţară vor fi întâmpinaţi „călduros”.

„Vreau să mă concentrez asupra modului în care să-i ajutăm pe refugiaţii sirieni aici, în Liban, în Iordania, asupra modului cum ne vom asigura că-i descurajăm pe oameni să facă această călătorie primejdioasă în Europa. În schimb, luăm oameni din aceste tabere şi îi primim în Regatul Unit, în ţara noastră”, a declarat premierul.

„Ne asigurăm că există case în care să fie primiţi, şcoli pentru copiii lor, o primire călduroasă în Marea britanie”, a adăugat Cameron.

 

 

 

Cele mai citite

Primăria București organizează o licitație pentru un împrumut de 69,6 milioane lei

ING Bank România, BRD - Groupe Societe Generale, UniCredit Bank România și Raiffeisen Bank România participă la licitația organizată de Primăria Municipiului București (PMB)...

Școlile din 22 de localități vor fi închise luni, dacă situația o impune

Ministrul Educației a transmis că activitatea didactică va fi suspendată acolo unde situația o cere Ministrul Ligia Deca a transmis într-o postare pe o rețea...

România se confruntă cu o scădere demografică accentuată: Populația a scăzut cu peste 18% în ultimele trei decenii

În ultimii 30 de ani, România a înregistrat o scădere semnificativă a populației, estimările indicând o diminuare cu 20% a numărului de locuitori în...
Ultima oră
Pe aceeași temă