În câțiva ani, orașul Uppsala din Suedia va avea o centrală termică cu putere bazată pe biomasă, încadrată într-un dom de sticlă care va imita diamantul curcubeu sau alexandritul. Alexandritul este o piatră prețioasă din familia diamantelor care își schimbă culoarea în funcție de cantitatea de lumină pe care o absoarbe, potrivit theverge.com
Alexandritul natural este una dintre cele mai scumpe pietre prețioase din lume, mai prețioasă chiar față de diamantul negru. O piatră de alexandrit este cu atât mai scumpă cu cât trecerea de la nuanțele de roșu aprins se fac mai brusc spre verde și topaz.
Pe același principiu al policromiei va funcționa și domul geodezic de culoarea curcubeului. Proiectul a fost elaborat de către arhitectul danez Bjarke Ingels
Centrala va funcționa în special iarna în cadrul iernilor reci și întunecate, mai ales datorită apropierii de cercul polar.
Centrala va produce energie electrică și termică în același timp, folosind un singur ciclu de material vegetal. Spațiul sol din interiorul domului va fi deschis pentru vizite educaționale și atunci când centrala va fi deconectată pe perioada verii, va fi folosită ca spațiu de întâlniri pentru turiști și cetățeni.