Omenirea a produs, în 2014, peste 40 de milioane de metri cubi de deșeuri electronice și electrocasnice.
Cele mai multe dintre deșeuri ajung în zone unde tinerii își riscă viața pentru a le sorta și recicla sau chiar pentru a le distruge.
Mulți dintre ei sunt intoxicați cu substanțe nocive, iar speranța de viață a celor care lucreaza într-un astfel de mediu este semnificativ mai mică decât a celor care nu muncesc într-un mediu toxic, conform Business Insider.
Fotograful Valentino Bellini a realizat un amplu documentar, numit „The BIT ROT Project”, în care prezintă cele mai mari zone de depozitare a deşeurilor electronice din lume.
”Companiile sunt vinovate din momentul în care proiectează produsele în așa fel, încât durata lor de viață să fie din ce în ce mai mică, din rațiuni comerciale. Sunt vinovate deoarece folosesc materiale și substanțe foarte toxice în procesul de fabricare, deși tehnologia permite utilizarea unor substanțe mai puțin nocive. Și sunt vinovate pentru că, după ce produsul se strică, nu sunt preocupate de depozitarea lui”, a declarat fotograful Valentino Bellini, conform Business Insider.
Specialiștii estimează că volumul de deșeuri electrice și electronice va crește cu 21% până în 2018, la cifra de 50 de milioane de metri cubi, și nu se prefigurează nici o soluție pentru rezolvarea problemei.
GALERIA FOTO de mai sus este incredibilă.